H Bosch παρουσίασε κυρτή οθόνη για πίνακες οργάνων


Μέχρι τώρα οι οθόνες στα εσωτερικά των αυτοκινήτων είναι επίπεδες. Η Bosch κάνει την κίνησή της και παρουσιάζει την πρώτη οθόνη με καμπύλη.

  • 15/11/2018

Οι κυρτές οθόνες έχουν εμφανιστεί ήδη εδώ και καιρό σε τηλεοράσεις και monitor υπολογιστών, οπότε ήταν και θέμα χρόνου πότε θα χρησιμοποιηθούν και στα αυτοκίνητα. Τώρα λοιπόν η Bosch έκανε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνσης παρουσιάζοντας την πρώτη κυρτή οθόνη για πίνακες οργάνων αυτοκινήτων.

Το επονομαζόμενο Curved Display έχει μια διαγώνιο 12,3 in, αλλά για την τοποθέτησή του απαιτεί μικρότερο χώρο κατά 2 cm. Η καμπυλότητά του είναι αντίστοιχη με τη φυσική του ματιού, με αποτέλεσμα οι ενδεικτικές λυχνίες και γενικά οι ενδείξεις στα άκρα του να είναι πιο ευκρινείς και κατά συνέπεια να γίνονται και πιο εύκολα αντιληπτές. Ταυτόχρονα χάρη σε μια νέα μέθοδο κατασκευής κατά την οποία το γυάλινο κάλυμμα επικολλάται κατευθείαν στην οθόνη δεν υπάρχουν γυαλάδες και αντικατοπτρισμοί.

Η κυρτή οθόνη της Bosch, χάρη σε έναν ενσωματωμένο στοιχείο ελέγχου της μπορεί να προγραμματιστεί σχεδόν ελεύθερα. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως ο οδηγός μπορεί αν πάσα στιγμή να επιλέξει τις ενδείξεις που κρίνει ότι χρειάζεται.

Είτε αυτές είναι το ταχύμετρο και το στροφόμετρο είτε ο χάρτη του συστήματος πλοήγησης είτε το τηλέφωνο και οι επαφές του. Κάθε ένδειξη μπορεί να καταλαμβάνει μόνη της όλη την επιφάνεια της οθόνης ή να συνδυαστεί και με άλλες. Η οθόνη της Bosch θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ταμπλό Innovation του VW Touareg.