Η Brabham BT63 GT2 για την κατηγορία GT2


Η Brabham παρουσίασε το πρωτότυπο του νέου αγωνιστικού με το οποίο θα συμμετέχει στην κατηγορία GT2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τουρισμού το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/8/2021

Η Brabham έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πρωτότυπο του αγωνιστικού οχήματος με το οποίο πρόκειται να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού, στην κατηγορία GT2, την επόμενη χρονιά. 

Η BT63 GT2, όπως είναι η ονομασία της, βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και στην BT62R, το supercar που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Το αγωνιστικό διακρίνεται για τον σχεδιασμό τού αμαξώματός του και από τα αεροδυναμικά βοηθήματα στο εμπρός μέρος και στα πλαϊνά του, καθώς και από τη μεγάλη αεροτομή και τον αεροδυναμικό διαχύτη πίσω.

Προς το παρόν δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά της BT63 GT2, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές η απόδοσή του κινητήρα της θα είναι 608 PS και το βάρος του οχήματος υπολογίζεται μεταξύ 1.250-1.300 kg.

Όταν η Brabham BT63 GT2 πάρει την ομολογκασιόν για να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα θα ανταγωνίζεται με τις Lamborghini, Audi, Porsche και KTM που εξελίσσουν τα δικά τους οχήματα για την κατηγορία. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Brabham το αγωνιστικό θα είναι διαθέσιμο και για ιδιωτικές ομάδες και το κόστος του θα ξεκινά από τα 400.000 ευρώ.