Η Brabus βελτιώνει και... απογειώνει την Mercedes-AMG 45


Οι άνθρωποι του βελτιωτικού οίκου Brabus αναβάθμισαν τη Μercedes-AMG A45 S 4MATIC αυξάνοντας την ισχύ και τη ροπή τού κινητήρα και χαμηλώνοντας την ανάρτηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/1/2021

Ο οίκος Brabus ανέλαβε να βελτιώσει τη Μercedes-AMG A45 S 4MATIC μετατρέποντάς σε ένα ξεχωριστό δημιούργημα, όπως αυτά που συνηθίζει να κατασκευάζει από το 1977 που ιδρύθηκε.

Έτσι, το δυνατότερο hot hatch παραγωγής, απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη ισχύ και ροπή, ενώ η ονομασία του μετατράπηκε σε B45, από το πρώτο γράμμα στην ονομασία του οίκου (και όχι επειδή είναι μία… Mercedes-Benz B-Class).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας στην Brabus B45 αποδίδει μέγιστη ισχύ 450 PS και μέγιστη ροπή 550 Nm. Συγκριτικά, στη Μercedes-AMG A45 S 4MATIC οι τιμές είναι 421 PS και 500 Nm, αντίστοιχα. 

\

Εκτός αυτών, ο βελτιωτικός οίκος έχει επέμβει και στην ανάρτηση του οχήματος, όπου το ύψος έχει μειωθεί κατά 3,0 cm σε σχέση με αυτό της A45 S, ενώ υπάρχουν αποκλειστικής σχεδίασης τροχοί 20 ιντσών «Brabus Monoblock» και ελαστικά μεγαλύτερης διάστασης.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, η Brabus ανακοινώνει ότι η B45 επιταχύνεται για τη διαδικασία 0-100 km/h σε 3,7 sec, δηλαδή είναι κατά 0,2 sec ταχύτερη από τον χρόνο που χρειάζεται η A45 S. Η τελική ταχύτητα είναι ίδια (περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 km/h).

Τέλος, εκτός από τη αναβάθμιση στην απόδοση και την ανάρτηση, η Brabus δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να επιλέξει μια σειρά από αξεσουάρ που θα ικανοποιήσουν την ανάγκη για μεγαλύτερη εξατομίκευση του αυτοκινήτου.

Έτσι, προσφέρει ειδική για την περίσταση δερμάτινη επένδυση, αλουμινένια πεντάλ, βελούδινα πατάκια και φωτιζόμενα μαρσπιέ. Μετά τη βελτίωση της Μercedes-AMG A45 S 4MATIC , η Brabus αναμένεται να προσφέρει το συγκεκριμένο πακέτο και για τις CLA 45 S 4MATIC και CLA Shooting Brake 45 S 4MATIC .