H Brembo αγοράζει μερίδιο στην Pirelli


Όπως ανακοινώθηκε, η Brembo πρόκειται να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν στο 2,43% της αξίας της Pirelli σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και των δύο ιταλικών εταιρειών.

  • 1/4/2020

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Brembo, την ιταλική εταιρεία κατασκευής των γνωστών συστημάτων πέδησης, η εξαγορά μεριδίου 2,43% της Pirelli γίνεται με την προοπτική της μακροχρόνιας επένδυσης και όχι με πρόθεση να κερδοσκοπήσει ευκαιριακά. Η τιμή της μετοχής της Pirelli έχει μειωθεί κατά περίπου 40% από την αρχή της χρονιάς κάτι που την καθιστά ελκυστική για να επενδύσει κάποιος σε αυτή.

Όπως έγινε γνωστό, τα διευθυντικά στελέχη της Brembo αποφάσισαν να εξαγοράσουν το συγκεκριμένο μερίδιο χωρίς να ενημερώσουν είτε τους μετόχους της εταιρείας είτε τους ομολόγους τους στην ιταλική εταιρεία ελαστικών. Καθώς και οι δύο εταιρείες συμμετέχουν στη Formula 1 (παρέχοντας συστήματα πέδησης και ελαστικά, αντιστοίχως) αλλά συνεργάζονται και με αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν ως στόχο να εμπλακούν περισσότερο με όσες από αυτές κατασκευάζουν οχήματα της πολυτελούς κατηγορίας. 

Η πρόθεση των ανθρώπων της Brembo να εμπλακούν επιχειρηματικά ενεργότερα και σε κάποιον άλλο τομέα που να αφορά στην αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα έγινε γνωστή πέρυσι τον Οκτώβριο. Τότε, ο κ. Matteo Tiraboschi, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας, είχε πει ότι αναζητούσαν έναν τομέα ο οποίος να τους δίνει τη δυνατότητα να βελτιώνουν τα προϊόντα τους. Αντίστοιχα, ο κ. Marco Tronchetti Provera, Διευθύνων Σύμβουλος της Pirelli, δήλωσε ότι η επένδυση της Brembo αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνει την καλή δουλειά που γίνεται στην εταιρεία και ότι το επιχειρηματικό πλάνο που έχει αποφασιστεί θα πραγματοποιηθεί χωρίς διαφοροποιήσεις.

Διαβάστε, επίσης: Το νέο ημερολόγιο της Pirelli (Video).