H Brembo θα λανσάρει φωτιζόμενα φρένα που θα ελέγχονται από το smartphone σας! (video)


Πέρα από τον αισθητικό λόγο, η Brembo θεωρεί πως οι φωτιζόμενες δαγκάνες θα μπορούσαν να ειδοποιούν τον χρήση για τη φθορά των φρένων, αλλά και να λειτουργούν ως έξτρα φως των stop.

  • 22/5/2021

Η Brembo είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες του είδους της. Κατασκευάζει εδώ και χρόνια συστήματα πέδησης επιδόσεων με πολύ μεγάλη επιτυχία και είναι αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο που ασχολείται με την αυτοκίνηση.

Αυτή τη φορά η νέα ιδέα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας, αφορά κάτι πρωτότυπες δαγκάνες φρένων (G Sessanta), οι οποίες είναι φωτιζόμενες και μπορούν να ελέγχονται από τον χρήστη, μέσω εφαρμογής από το κινητό του.

Το video που είναι στη διάθεσή σας για παρακολούθηση, δείχνει πως λειτουργεί πάνω σε μία μοτοσικλέτα, όμως όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας θα μπορούσε το συγκεκριμένο σύστημα να βρει εφαρμογή και στα αυτοκίνητα.

Η Brembo θεωρεί ότι με τα φωτιζόμενα αυτά φρένα καλύπτει δύο σκοπούς. Πρώτον, τον αισθητικό. Είναι αδύνατο να κινείσαι το βράδυ στους δρόμους και να μην κεντρίσεις την προσοχή περαστικών, αλλά και των υπόλοιπων οδηγών που βρίσκονται τριγύρω.

Δεύτερον, θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα όταν με το ανάλογο φωτισμό (πιθανών κόκκινο) ειδοποιούσαν τον οδηγό ότι χρειάζονται αντικατάσταση τα τακάκια. Επιπλέον, ίσως λειτουργούσαν και ως έξτρα φως των stop, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε διαδικασία επιβράδυνσης.

Ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων φρένων G Sessanta, έχει δεχθεί επιρροές από τις δαγκάνες που έφτιαχνε η εταιρεία το 1972. Οι φωτιζόμενες δαγκάνες ίσως ταιριάξουν περίφημα με τις γυαλιστερές δισκόπλακες που παρουσίασε πέρσι και θυμίζουν καθρέφτη και μάλιστα λέγεται πως έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σε σχέση με τις συμβατικές.