Η Bugatti αναβάλλει την απόφαση για προσιτότερο μοντέλο


Όπως έγινε γνωστό, η Bugatti δεν πρόκειται να προχωρήσει το επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου οχήματος το οποίο να είναι προσιτότερο της Chiron.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/7/2020

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Stephan Winkelmann, Πρόεδρος της Bugatti Automobiles S.A.S., τα στελέχη του Ομίλου VAG, στον οποίο ανήκει η εταιρεία, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν προς το παρόν το επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία και δεύτερου μοντέλου που θα φέρει το σήμα της εταιρείας και θα είναι πιο προσιτό οικονομικά σε σχέση με τη Chiron. Όπως είπε ο κ. Winkelmann η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την ανάλυση των δεδομένων της αγοράς αυτοκινήτου για τα επόμενα δύο χρόνια και το ενδεχόμενο αυτά να είναι δύσκολα, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Ο κ. Winkelmann (φωτογραφία, επάνω) είπε ότι ο Όμιλος θα δώσει προτεραιότητα στη διατήρηση οικονομικής ρευστότητας και θα αναβάλλει όσα προγράμματα εξέλιξης νέων μοντέλων χρειάζεται προς τούτο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «προς το παρόν, χρειάζεται να αφήσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεδομένων των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, η κύρια προτεραιότητά μας είναι η ρευστότητα». Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα πέρυσι τον Νοέμβριο, πριν την πανδημία, όταν ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εντάξει και δεύτερο μοντέλο στην γκάμα της το οποίο θα ήταν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Grand Tourer ή crossover μοντέλο, με τιμή απόκτησης που να κυμαίνεται μεταξύ 500.000-1.000.000 ευρώ. 

Εκτός αυτού, άλλο στέλεχος της Bugatti απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα SUV όχημα με το εταιρικό σήμα της, στην περίπτωση που αποφασιστεί στο μέλλον η δημιουργία και δεύτερου μοντέλου της. Όπως είπε «δεν θα ενδώσουμε στη μόδα των SUV, θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πάντως, αυτό δεν θα είναι ούτε sedan», κατέληξε.