H Bugatti Chiron έφτασε στο μέσο της παραγωγής και η 250η θα είναι στη Γενεύη


Η Bugatti έχει ήδη κατασκευάσει τις μισές Chiron που έχουν προγραμματιστεί αλλά αν θέλετε μια θα πρέπει πραγματικά να βιαστείτε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/2/2020

Το 2016 η Bugatti είχε παρουσιάσει στην τότε έκθεση της Γενεύης το νέο της hypercar, τη Chiron, που είχε διαδεχθεί τη Veyron και θα κατασκευαζόταν συνολικά 500 φορές. Τέσσερα χρόνια μετά η γαλλική εταιρεία από την Αλσατία, μέλος του ομίλου της Volkswagen έφτασε τη μέση της παραγωγής του ενός και μοναδικού μοντέλου της και με την ευκαιρία θα παρουσιάσει στην φετινή έκθεση της ελβετικής μεγαλούπολης την υπ’ αριθμόν 250 Chiron.

H οποία σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου σταδίου παραγωγής του hypercar, ενώ πρακτικά μόνο 100 άνθρωποι μπορούν ακόμα να αποκτήσουν μια Bugatti, μιας και οι υπόλοιπες 150 είναι ήδη κλεισμένες. Η υπ’ αριθμόν 250 Chiron είναι λοιπόν μια Sport Edition Noire Sportive, την οποία παρουσίασε πέρυσι η Bugatti και διαθέτει ένα total black loom. Που επιπρόσθετα είναι ματ, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο ιδιαίτερη.

Το μαύρο κυριαρχεί και στο εσωτερικό της, ενώ ο W16 με τα τέσσερα turbo και τα 8.000 cc είναι η top έκδοση με τα 1.600 PS και τα 1.600 Nm. Η Bugatti Chiron Sport Edition Noire Sportive γίνεται ακόμα πιο σπέσιαλ από το ότι θα κατασκευαστεί μόλις 20 φορές. Όσο για την τιμή της η εκκίνηση είναι στα 3,3 εκατομμύρια δολάρια.