Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Όταν το Rafale τα «έβαλε» με την Bugatti των 1.500 PS (video)


Με αφορμή τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας θυμόμαστε την «κόντρα» ανάμεσα στο μαχητικό Rafale των 58.550 Νewtons ώσης (5.727 PS) και μίας Bugatti Chiron Sport.  

  • 8/11/2023

Ήταν οι Γάλλοι που ήταν η κινητήρια δύναμη στους αγώνες των μηχανοκίνητων σπορ καθώς και στις πτήσεις στις αρχές του 20ου αιώνα. Και μερικοί από τους μεγαλύτερους Γάλλους οδηγούς της εποχής έγιναν επίσης θρύλοι στα Grand Prix με Bugatti όντας πιλότοι.

Όταν η BUGATTI τους τίμησε με την ειδική έκδοση CHIRON Sport «Les Légendes du Ciel», (Οι θρύλοι των Αιθέρων) ήταν αυτονόητο για τον πιλότο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Etienne Bauer να αναβιώσει αυτή τη μοναδική σύνδεση και να δημιουργήσει έναν απόλυτο ραντεβού πολλών οκτανίων μεταξύ των δύο αριστουργημάτων της Γαλλίας με ισχύ στους 1.500 PS για τη Bugatti έναντι 58.550 Newton ώσης (5.727 PS) για το μαχητικό Rafale. Μία Bugatti έχει βρεθεί ξανά αντίπαλη με τζετ στο παρελθόν όταν μια Veyron 16.4 κέρδισε ένα Eurofighter Typhoon το 2007.

Επί του προκείμενου, η «κόντρα» έλαβε υπόψη της παράγοντες όπως η επιτάχυνση, η ροπή και η διαδικασία πέδησης. Η Bugatti Chiron Sport πήρε το προβάδισμα αμέσως μετά την εκκίνηση, επιταχύνοντας από 0 έως 100 km/h σε 2,4 δευτερόλεπτα και σε 200 km/h σε 6,1 δευτερόλεπτα. Χρειάστηκαν δε 13,1 δευτερόλεπτα για να φτάσει σε ταχύτητα 300 km/h και 32,6 δευτερόλεπτα για να επιταχυνθεί στα 400 km/h. Το αεροσκάφος έπιασε τα 165 km/h μετά από 150 μέτρα και τα 210 km/h μετά από 250 μέτρα, και απογειώθηκε μετά από 450 μέτρα με ταχύτητα 260 km/h.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του εγχειρήματος η κόντρα κατέληξε σε ισοπαλία, καθώς τα τεχνικά αυτοκινήτου και αεροσκάφους αλλά και οι συνθήκες κίνησης έπρεπε να εξομοιωθούν. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την επική κόντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Dassault δεν είδε με καλό μάτι την ονομασία «Rafale» για το νέο SUV της Renault 

O George Russell την... είδε Top Gun! Πέταξε με μαχητικό αεροσκάφος της RAF

Δεξαμενή καυσίμων τουρκικού Phantom έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα! (video)