Η Bugatti Chiron Super Sport παλεύει να κερδίσει το Διαστημικό Λεωφορείο στο πιο ιδιαίτερο drag race (video)


Να τι συμβαίνει όταν μία Bugatti Chiron Super Sport καταφτάνει στη Φλόριντα για να ξεπεράσει τις επιδόσεις του Διαστημικού Λεωφορείου στην ευθεία.

  • ΦΩΤΟ: TopGear - YouTube
  • 8/6/2023

Το Shuttle Landing Facility στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα κατασκευάστηκε από τη NASA για να επαναχρησιμοποιούνται οι διαστημικοί πύραυλοί της μετά την αρχική χρήση τους.

Διαθέτει, επίσης, διάδρομο προσγείωσης μήκους 4,82 χιλιομέτρων (3 μιλίων), που προσφέρεται όπως φαίνεται για drag racing.

Σε νέο βίντεο του καναλιού του Top Gear στο YouTube, μία Bugatti Chiron Super Sport δοκιμάζεται στο όριο σε αυτόν τον μεγάλο διάδρομο, ενώ συγκρίνεται και με την ταχύτητα που έπιανε το Διαστημικό Λεωφορείο όταν προσγειωνόταν.

Πρώτα, οι επιδόσεις του λεωφορείου. Όταν προσγειωνόταν, έπιανε ταχύτητες 110 μέτρων/δευτερόλεπτο, δηλαδή περίπου 396 km/h. Όταν άνοιγε το αλεξίπτωτο για την αύξηση της οπισθέλκουσας, η ταχύτητα έπεφτε στα 95 μέτρα/δευτερόλεπτο, ή 342 km/h.

Τώρα, η Chiron Super Sport. Το hypercar της Bugatti διαθέτει W16 κινητήρα με τέσσερα turbo και απόδοσης 1580 PS, με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 440 km/h, άρα θεωρητικά θα μπορούσε να προσπεράσει την επίδοση του Διαστημικού Λεωφορείου.

Θα τα καταφέρει η γαλλική υπερμηχανή;

Δείτε στο σχετικό βίντεο: