Η Bugatti δεν θα παρουσιάσει SUV


ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΝΑ SUV ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ BUGATTI. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΙΑΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑΣ. ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ SUPER ΓΡΗΓΟΡΗΣ.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/1/2019

Οι φήμες έλεγαν πως η διάσημη γαλλική εταιρεία των hyper sport μοντέλων που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen θα συμπλήρωνε στα επόμενα χρόνια τη γκάμα της με ένα SUV. Και αυτό γιατί δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στην τάση που επικρατεί γενικά αλλά και στις πωλήσεις που ταυτόχρονα εξασφαλίζει.

Τελικά όμως η Bugatti μπορεί να αντισταθεί -κάτι αντίστοιχο κάνει και η McLaren- και έτσι όπως είπε με κάθε επισημότητα ο επικεφαλής της Stephan Winkelmann δεν πρόκειται να υπάρχει ένα SUV με τα σήματά της. Κι αυτό γιατί μια τέτοια επιλογή σε ταιριάζει ούτε με τη φιλοσοφία ούτε με την ιστορία της. 

Ταυτόχρονα πάντως ο Winkelmann αποκάλυψε έμμεσα αρκετές φορές πως θα υπάρξει ένα δεύτερο μοντέλο δίπλα από τη Chiron. Προφανώς θα πρόκειται για μια λιμουζίνα, ίσως και για μια εξέλιξη του πρωτότυπου 16C Calibier που είχε παρουσιαστεί πριν από μερικά χρόνια. Πρόκειται για ένα πεντάθυρο hatchback με χαρακτηριστική εμφάνιση, που αν περνούσε τότε στην παραγωγή λεγόταν πως υπήρχαν πολλές πιθανότητες να ονομάζεται Royale. 

Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά για κάτι τέτοιο και το 2019 δίνει ένα πολύ καλό άλλοθι στη Bugatti να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, μιας και στο έτος που διανύουμε η εταιρεία με έδρα την Αλσατία θα συμπληρώσει 110 χρόνια παρουσίας.