Η Bugatti δοκίμασε τις Chiron Super Sport 300 Pur Sport στην πίστα του Nardo


Ένα hyper car πρέπει να είναι τέλειο, οπότε για το σκοπό αυτό απαιτούνται εκτεταμένες δοκιμές και συλλογή πολλών δεδομένων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BUGATTI
  • 7/9/2020

Το Nardo στην Ιταλία είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή πίστα δοκιμών στον κόσμο. Και αυτό γιατί εκτός από τη διαδρομή των συνολικά 12,6 χιλιομέτρων στην οποία μπορούν να γίνουν δοκιμές πολύ υψηλών ταχυτήτων υπάρχουν και πολυάριθμες άλλες εγκαταστάσεις στο εσωτερικό του δακτυλίου δοκιμών που έχει διάμετρο τεσσάρων χιλιομέτρων.

To Nardo ανήκει στην Porsche η οποία φυσικά και το παραχωρεί, φανταζόμαστε με το αζημίωτο και σε άλλες εταιρείες του ομίλου Volkswagen και όχι μόνο. Μεταξύ αυτών και στη Bugatti, οποία δοκίμασε στην ιταλική πίστα και για χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, παρουσία συνολικά 37 μηχανικών, τέσσερις Chiron Super Sport 300 και τέσσερις Chiron Pur Sport.  

Η πρώτη έχει εξελιχθεί για την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης τελικής ταχύτητας και η δεύτερη για κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά. Στόχος της Bugatti στο Nardo ήταν να οδηγηθούν και οι δύο εκδοχές στο όριό τους και να συλλεγούν δεδομένα προκειμένου οι ρυθμίσεις και στα δύο μοντέλα να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο άριστο.

Ενδεικτικό είναι πως τα δεδομένα που αποθηκεύτηκαν προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η ρύθμιση της κεντρικής μονάδας, μιας και τα δύο πρέπει να είναι σταθερά και αξιόπιστα σε ταχύτητες κάτι παραπάνω από μεγάλες, ξεπερνούν τα 9 GB.