H Bugatti δοκιμάζει τη θηριώδη Chiron Pur Sport των €3 εκατομμυρίων στην πίστα


Θηρίο ανήμερο αποδεικνύεται το hypercar των 1.500 αλόγων στην γερμανική πίστα του Bilster Berg.

  • KEIΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BUGATTI
  • 14/5/2020

Ήταν πολλές οι εβδομάδες που η σπέσιαλ Chiron Pur Sport έμεινε κλεισμένη στο «κλουβί» της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Και πρόσφατα έβγαλε δύο πρωτότυπα για να κάνουν μερικούς γύρους στην πίστα Bilster Berg προτού βρεθούν στο Nurburgring και επιχειρήσουν κάποιο σχετικό ρεκόρ.

Αν δεν το γνωρίζετε το Bilster Berg είναι μια τεχνική πίστα μήκους 4,2 km με 9 δεξιές στροφές και 10 αριστερές με 44 ανεβοκατεβάσματα και υψομετρική διαφορά (από σημείο σε σημείο) στα 70 m. Οκτώ μηχανικοί της Bugatti πέρασαν τρεις μέρες σε αυτή την πίστα και τηρώντας όλους τους κανονισμούς ασφαλείας που προβλέπονται για τον Covid-19.

Η Pur Sport είναι μια πολύ ταχύτερη Chiron μέσα από διάφορες επεμβάσεις και αναβαθμίσεις που μπορεί να ακούγονται μικρές αλλά το αποτέλεσμα θα είναι η «κορυφαία μηχανή οδηγικής απόλαυσης», όπως λένε οι ιθύνοντες της εταιρίας. Πέρα από τη νέα ρύθμιση της ανάρτησης (65% πιο σφιχτά ελατήρια μπροστά, 33% πίσω) και την πιο πυκνή κλιμάκωση του κιβωτίου, ο οκτάλιτρος W16 έχει αυξημένο όριο στροφών κατά 200 rpm (στις 6.900 rpm).

Επίσης, τα ειδικά σχεδιασμένα Michelin Sport Cup 2R προσφέρουν 10% περισσότερη πρόσφυση, ενώ τα 50 kg λιγότερα βοηθούν τόσο στην καλύτερη γεωμετρία της ανάρτησης όταν αυτή βρίσκεται σε φόρτιση όσο και την αεροδυναμική. Η παραγωγή της απόλυτης Pur Sport θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του 2020 και θα υπάρξουν μόλις 60 τέτοια μοντέλα με το καθένα να κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ.