H Bugatti θα κατασκευάσει 30 μονάδες της Chiron Super Sport 300


Με 3,5 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων μπορείτε να αποκτήσετε μια από τις 29 Chiron “Longtail” που είναι ακόμα διαθέσιμες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/9/2019

Ήταν σχεδόν βέβαιο ευθύς εξαρχής αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε και επίσημα από τον επικεφαλής της Bugatti και πρώην της Lamborghini και της Audi Sport Stephan Winkelmann. Ο οποίος ανακοίνωσε πως η γαλλική εταιρεία του ομίλου Volkswagen θα κατασκευάσει συνολικά 30 Chiron Super Sport 300 . Πάντως, οι Super Sport 300 , σε αντίθεση με το πρωτότυπο που πέτυχε το ρεκόρ, δεν θα μπορούν να φτάσουν τα 490,484 χλμ./ ώρα μιας και θα περιορίζονται ηλεκτρονικά στα 440 χλμ./ ώρα.

Η ανακοίνωση έγινε στη δεξίωση για το Grand Tour που διοργανώθηκε για τα 110 χρόνια της εταιρείας, ενώ ένας από τους παρευρισκόμενους αγόρασε κατευθείαν μια, οπότε μένουν άλλες 29 προς πώληση. Προς 3,5 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία, φυσικά προ φόρων.

Σε σχέση με τη στάνταρ Chiron η Super Sport 300 έχει ένα επιμηκυμένο κατά 25 εκατοστά πίσω μέρος που βελτιώνει την αεροδυναμική και της επιτρέπει να φτάσει αυτές τις ταχύτητες. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρωτότυπο είχε το παρατσούκλι Longtail.

Το αμάξωμα θα είναι από γυμνό, χωρίς βαφή δηλαδή, ανθρακόνημα, οι ζάντες θα είναι από μαγνήσιο, στο εσωτερικό οι θέσεις θα είναι δύο -στο αυτοκίνητο του ρεκόρ δεν υπήρχε κάθισμα συνοδηγού- και ο κινητήρας θα είναι φυσικά ο W16 των 8.000 cc της μάρκας που θα αποδίδει 1.600 PS, όσο δηλαδή και στην Centodieci.