Η Bugatti θα παρουσιάσει στη Γενεύη μια νέα, πιο αεροδυναμική έκδοση της Chiron


Ο επικεφαλής της Bugatti είχε πει πως η παρουσίαση διαφορετικών εκδόσεων της Chiron επιβάλλεται και αυτό πλέον εφαρμόζεται στην πράξη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/2/2020

Πριν από έναν περίπου μήνα η Bugatti έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser εικόνα ενός καλυμμένου αυτοκινήτου που ήταν αναμφίβολα μια παραλλαγή της Chiron. Τώρα στην έκθεση της Γενεύης που ανοίγει τις πύλες της για το κοινός στις 5 Μαρτίου είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί αυτή η πραγματικά νέα έκδοση της Chiron.

Η οποία θα ονομάζεται R και θα τοποθετείται μεταξύ της στάνταρ έκδοσης και της Chiron Super Sport 300 , η οποία προέκυψε για να γιορτάσει η εταιρεία την υπέρβαση του ορίου των 300 mph, καθώς το ειδικό πρωτότυπο έφτασε τα 304,773 mph που αντιστοιχούν σε 490,484 km/h.

Η Chiron R θα έχει διάφορες αεροδυναμικές βελτιώσεις με πιο εμφανή από αυτές τη μεγάλη και σταθερή, όπως λένε οι φήμες, πίσω αεροτομή. Παράλληλα θα υπάρχουν και κάποιες διαφοροποιήσεις στην ανάρτηση προκειμένου η συμπεριφορά της στις πολύ υψηλές ταχύτητες με τις οποίες μπορεί να κινηθεί να είναι πιο άμεση.

Το πιο πιθανό είναι η μεγάλη πίσω αεροτομή να επηρεάζει, προς τα κάτω, την τελική ταχύτητα. Με βάση αυτό το σκεπτικό η Chiron R μάλλον δεν θα κινείται από την κορυφαία έκδοση του W16 των 8,0 lt με τα τέσσερα turbo και αποδίδει 1.600 PS, που είναι 100 παραπάνω από αυτά της στάνταρ εκδοχής.