Η BYD ξεκινά στην Ελλάδα τη διάθεση των προηγμένων της ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων


Η BYD ο παγκόσμιος κολοσσός με παρουσία στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα συστήματα μπαταριών, τα ηλεκτρονικά και τους ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους μονής τροχιάς ξεκινά την εμπορική του δραστηριότητα και στην Ελλάδα με την άμεση διάθεση της νέας γενιάς ηλεκτρικών LCV και όχι μόνον!

  • 27/9/2022

Κι όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, η BYD (Build Your Dreams- Χτίσε τα Όνειρά σου) που ιδρύθηκε μόλις το 1995, ως start-up εταιρεία καινοτομίας με αρχικό αντικείμενο την έρευνα στις τεχνολογίες μπαταριών, είναι σήμερα ο κορυφαίος σε πωλήσεις κατασκευαστής παγκοσμίως σε εξηλεκτρισμένα και ηλεκτρικά οχήματα, διαθέτοντας ένα Δυναμικό 290.000 εργαζομένων, (ανάμεσά τους 40.000 μηχανικοί), σε 11 ερευνητικά κέντρα σε περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα, σε 6 ηπείρους!

Το εταιρικό όραμα της BYD είναι “Τεχνολογικές Καινοτομίες για μία Καλύτερη Ζωή” και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε δραστηριότητα της εταιρείας: από φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, έως ηλεκτρικά οχήματα και υπέργειους ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους μονής τροχιάς (SkyRail). Ειδικά στον τομέα της αυτοκίνησης, η BYD πλέον κατασκευάζει αποκλειστικά εξηλεκτρισμένα ή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας για αυτά τον όρο New Energy Vehicles.

Στην Ευρώπη, η BYD με παρουσία άνω των 20 ετών, έχει σημαντική παρουσία στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα ενώ είναι πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων. Σήμερα, μόνο στην Ευρώπη τα αμιγώς ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα λεωφορεία της BYD κυκλοφορούν σε περισσότερες από 23 χώρες, με τα νούμερα αυτά να ξεπερνούν τις 70 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην ήπειρό μας, υπολογίζεται ότι ήδη κυκλοφορούν ή βρίσκονται σε στάδιο παραγγελίας περισσότερα από 2.600 ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD.

Η BYD Europe έχει έδρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με την εταιρεία να λειτουργεί εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ουγγαρία. Η BYD έχει συνάψει ευρείες συνεργασίες με κατά τόπους συνεργάτες σε πολλές χώρες, προσφέροντας μία πλήρη γκάμα ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Εισαγωγέας των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της BYD στην Ελλάδα είναι η εταιρεία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, η οποία εφέτος συμπληρώνει 100 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής παρουσίας στη χώρα μας και η οποία συμμετέχει μέσω της BYD στους επικείμενους διαγωνισμούς του Δημοσίου για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται δε ότι άμεσα ξεκινά και η διάθεση των ETP3, ETM6 και ΕΥΤ. Το πρώτο είναι ένα ελαφρύ επαγγελματικό με εξαιρετικά χαρακτηριστικά όπως ηλεκτροκινητήρα 136 PS, γρήγορη φόρτιση, αυτονομία 275 Km και ανέσεις επιβατικού. Το ΕTM6 είναι φορτηγό με ωφέλιμο 3.990 kg, αυτονομία με πλήρες φορτίο στα 200 km και μέγιστη ισχύ 204 PS. Τέλος το EYT είναι ένας ηλεκτρικός τράκτορας με δυνατότητα ρυμούλκησης 36 τόνων.