Η Chevrolet αγόρασε τον κινητήρα της Ferrari 458 Italia για να πάρει ιδέες


Η Chevrolet αγόρασε τον κινητήρα της Ferrari 458 Italia από το eBay για να μπορέσει να εξελίξει το νέο V8 της για την Corvette Z06.

  • 5/3/2022

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής μηχανικός της Chevrolet, Jordan Lee, ανέφερε σε συνέντευξή του στο The Drive πως η ομάδα του κατάφερε να βρει έναν κινητήρα από 458 Italia μέσω Πολωνίας, για «περίπου 25.000 δολάρια», μέσω eBay, και τον έστειλαν στα κεντρικά της εταιρείας, στο Ντιτρόιτ.

Η βασική διαφορά του κινητήρα της νέας Corvette Z06 είναι πως χρησιμοποιεί επίπεδο στρόφαλο, κι επειδή κι ο κινητήρας της Ferrari έχει το ίδιο χαρακτηριστικό, ήταν μία καλή ιδέα για τους μηχανικούς της Chevrolet να δουν πώς συμπεριφέρεται το μοτέρ με αυτό το εξάρτημα.

Ο τεχνικός επικεφαλής της Corvette, Tadge Juechter, δήλωσε «εντυπωσιασμένος» από τον κινητήρα, όταν η ομάδα του τον έλυσε για να τον μελετήσει, ενώ ήθελε να διαπιστώσει πώς η Ferrari απέφυγε τις δονήσεις στο σύστημα ανάφλεξης και στα ηλεκτρονικά από τον επίπεδο στρόφαλο.

Από το 2014 είχαν αρχίσει οι Αμερικανοί την εξέλιξη του V8, 5,5 λίτρων κινητήρα του για την Z06, και στην αρχή δοκιμάστηκε σε καρότσα που συγκρίθηκε άμεσα με την 458 Italia, συνεχίζοντας το... μοτίβο έμπνευσης από τους Ιταλούς.  

Μάλιστα, οι άνθρωποι στη Chevrolet ήθελαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα, πουλώντας την 458 Italia που χρησιμοποίησαν για τις δοκιμές, για να αγοράσουν μία 488 GTB, προτού διαπιστώσουν ότι ήθελαν ξανά μία 458, γιατί η 488 «δεν είχε συναίσθημα».