Η Chevrolet γιορτάζει τη συμμετοχή του Camaro ZL1 στο Le Mans με ειδική έκδοση


Η συμμετοχής της Garage 56 με την Chevrolet Camaro NASCAR στο Le Mans φέρνει την ειδική έκδοση του μοντέλου στις αντιπροσωπείες της μάρκας.

  • ΦΩΤΟ: CHEVROLET
  • 10/6/2023

Η φετινή έκδοση του 24ωρου αγώνα του Le Mans σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την πρώτη φορά που έλαβε χώρα, το μακρινό 1923.

Για να τιμηθεί αυτή η επέτειος, και φυσικά για να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση της διοργανώτριας αρχής ACO με τις ΗΠΑ, προσκλήθηκε να αγωνιστεί άνευ ανταγωνισμού ένα NASCAR Next Gen.

Αυτό είναι τελικά το Chevrolet Camaro ZL1, που δέχτηκε τις απαραίτητες τροποποιήσεις και αγωνίζεται υπό το Garage 56, την ονομασία που δίνεται σε τέτοιου είδους συμμετοχές στο Le Mans, με οδηγούς τους Jenson Button, Jimmie Johnson και Mike Rockenfeller.

Την όλη προετοιμασία έχει αναλάβει η Hendrick Motorsports, ενώ αρωγοί στην προσπάθεια είναι οι Chevrolet, NASCAR, Goodyear και IMSA.

Η Chevrolet θέλησει να γιορτάσει αυτή την ιδιαίτερη συμμετοχή με μία εκδική έκδοση της Camaro ZL1 του 2024, την 'Garage 56 Edition'.

Αισθητικά, φέρει τα χρώματα του αγωνιστικού, που είναι δύο αποχρώσεις του μπλε, ειδικό εμπρός μέρος από το πακέτο ZL1 1LE, μεγαλύτερο spoiler στο πίσω μέρος και έναν ξεχωριστό συνδυασμό ζάντας-ελαστικού, που πλέον είναι το Goodyear Eagle F1 SupeCar.

Κάτω από το καπό, όμως, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Το Camaro ZL1 Garage 56 Edition φέρει τον ίδιο κινητήρα V8 των 6,2L με απόδοση 659 PS και ροπή στα 884 Nm.

Η μοναδικότητα του μοντέλου έγκειται στο γεγονός ότι μόλις 56 εξ αυτών θα παραχθούν, αρχής γενομένης από τα τέλη του 2023.