Η Citroen είναι στα δικαστήρια με την Polestar για το λογότυπο της δεύτερης


Οι Γάλλοι, χρησιμοποιώντας και μαρτυρίες χρηστών του internet θεωρούν πως τα δύο λογότυπα έχουν περισσότερα κοινά από όσα θα έπρεπε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: POLESTAR/ CITROEN
  • 2/11/2020

H Polestar ανεξαρτητοποιήθηκε σε κάποιο βαθμό από τη Volvo πριν από περίπου τρία χρόνια. Μέχρι τότε ήταν απλά το τμήμα της σουηδικής εταιρείας που είχε σαν ενασχόληση τα γρήγορα μοντέλα της, ενώ ως αυτόνομη μάρκα ασχολείται αποκλειστικά με τα plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχοντας ήδη δύο μοντέλα στη γκάμα της. Που πολύ απλά ονομάζονται 1 και 2.

Η δραστηριοποίηση της Polestar στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές έχει ήδη ξεκινήσει, πλην της Γαλλία, καθώς εκεί και σύμφωνα με ρεπορτάζ του L’ Automobile, εκκρεμεί μια δικαστική διαμάχη με τη Citroen. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το λογότυπο της Polestar.

Το οποί σύμφωνα με τη Γαλλική εταιρεία μπερδεύει και δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές μιας και αυτό αποτελείται από δύο «σιρίτια» που είναι έτσι τοποθετημένα ώστε να σχηματίζουν ένα αστέρι.

Μετά τη Citroen εναντίον της Polestar στράφηκε και η DS Automobiles, ενώ και οι δύο γαλλικές εταιρείες προσκόμισαν στο δικαστήριο σχόλια χρηστών του internet που έκαναν λόγο για σύγχυση από τη στιγμή που εντόπισαν κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο λογοτύπων.

Το γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε την επιδίκαση στη Citroen ποσό ύψους 150.000 ευρώ ως αποζημίωση, καθώς και απαγόρευση στην Polestar να χρησιμοποιεί το λογότυπό της στη Γαλλία τους επόμενους έξι μήνες.