Η Citroen ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Dacia Spring


Η γαλλική φίρμα φέρεται να ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μικρό crossover με στόχο να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Dacia Spring. Πότε το περιμένουμε και τι γνωρίζουμε για αυτό;

  • 30/6/2021

Η Citroen εργάζεται σε ένα φιλόδοξο σχέδιο με στόχο τη δυναμική είσοδο του στις πιο σημαντικές αναδυόμενες αγορές. Μεταξύ των καινοτομιών που περιμένουμε να δούμε από την γαλλική μάρκα είναι και ένα μικρό ηλεκτρικό και προσιτό crossover που είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί το επερχόμενο και πολυαναμενόμενο εμπορικά Dacia Spring.

Το νέο μοντέλο της Citroen είναι προς το παρόν γνωστό με τον κωδικό eCC21 και θα εστιάσει σε αναδυόμενες αγορές όπως αυτή της Ινδίας. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου Citroen C3  που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022.

Ο εσωτερικός κωδικός eCC21 αναφέρεται σε ένα αυτοκίνητο που θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην εμπορική πορεία της Citroen σε αυτές τις αγορές. Για την ώρα το εμπορικό του όνομα είναι άγνωστο, αν και δεν θα μας εκπλήξει αν επιλεγεί το Citroen e-C3.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα  από το όνομα, ένα από τα βασικά ζητούμενα που έχουν τεθεί κατά την έναρξη της σχεδίασης του είναι η επίτευξη ανταγωνιστικής τιμής πώλησης για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα από τα καλύτερα και πολλά υποσχόμενο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Dacia Spring.

Αν και το ηλεκτρικό της Dacia έχει μήκος 3,7 μέτρα, το μελλοντικό μοντέλο της Citroen θα έρθει πολύ πιο κοντά στα 4 μέτρα. Αυτό το γεγονός το τοποθετεί πρακτικά στην κατηγορία των B SUV.

Τεχνικά, θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-CMP του Ομίλου Stellantis. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει μία αρχιτεκτονική με συγκεκριμένη διαμόρφωση που επιτρέπει την προσαρμογή του κόστους. Η παραγωγή του θα γίνεται στις εγκατάστασεις της εταιρείας στην Ινδία και πιο συγκεκριμένα στο Thiruvallur, στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού.

Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αν και διάφορες πηγές κάνουν λόγο για αυτονομία με ελάχιστο στόχο 200 χιλιομέτρων. Το μέγεθος της μπαταρίας συνεπώς πρέπει να είναι σχετικά μέτριο εάν η Citroen θέλει να αποφύγει την υψηλή τιμή πώλησης.

Πότε θα φτάσει στην αγορά; Η κυκλοφορία του μικρού ηλεκτρικού Citroen στην Ινδία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες καθυστερήσεις από την έλλειψη ημιαγωγών, δεν αποκλείεται η παραγωγή του να αναβληθεί για μερικούς μήνες.