Η Continental παρουσίασε στην CES νέα γενιά αισθητήρων


Ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξαρτημάτων και ηλεκτρονικών συστημάτων παρουσίασε τα πιο πρόσφατα προϊόντα του στο Las Vegas.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/1/2020

Το νέο αυτό σύστημα αισθητήρων έχει πολλαπλές λειτουργίες αφού θα μπορεί να αποτρέψει βανδαλισμούς, βελτιώνει την διαδικασία αυτοματοποιημένης στάθμευσης και παρκαρίσματος, λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στην αποτροπή ατυχημάτων και συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες, αναγνωρίζει καλύτερα τα οδικά σήματα και τις καιρικές συνθήκες και επιτρέπει την επικοινωνία με άλλα οχήματα.

Το όλο σύνολο η Continental το ονομάζει CoSSy (Contact Sensor System) και αποτελείται από 2 έως 12 αισθητήρες τοποθετημένους σε συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματος. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία οι νέας γενιάς αισθητήρες που θα εφοδιάζουν πολλά νέα μοντέλα έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια και εμβέλεια εκτελώντας ταυτόχρονα πολλαπλές λειτουργίες.

Μία από τις σημαντικότερες είναι η ανίχνευση και καταγραφή βανδαλισμού στο αυτοκίνητο, ένα φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλη έκταση στις ΗΠΑ και έχει αναδειχθεί από το σύστημα καταγραφής που έχουν τα Tesla.

Επίσης, το CoSSy μπορεί να αντιλαμβάνεται ακουστικά φαινόμενα και μέσω του έξυπνου αλγόριθμού του να αναγνωρίζει αν πρόκειται για βροχή ή χαλάζι που πέφτει στο αμάξωμα και να ρυθμίζει ανάλογα τα ηλεκτρονικά διαχείρισης για αποφυγή υδρολίσθησης.

Μία ακόμη εξίσου νέα λειτουργία που αφορά στην διαδικασία στάθμευσης είναι πως πλέον το σύστημα όταν αντιληφθεί πως υπάρχει πολύ μικρή απόσταση π.χ. από το άλλο σταθμευμένο όχημα ή από τοίχο, τότε ακινητοποιεί αυτόματα το αυτοκίνητο. Αυτά και άλλα πολλά από έξυπνα συστήματα που μας κάνουν την ζωή ευκολότερη.