Η Continental παρουσιάζει το νέο SportContact 7


Το SportContact 7 θα διατίθεται σύντομα σε ευρεία γκάμα, για πολλά σπορ αυτοκίνητα και νέες τεχνολογίες, για ασφαλή οδήγηση, απόλαυση και σημαντική αντοχή στη φθορά.

  • 18/1/2022

Με το SportContact 7, η Continental διαθέτει τώρα ένα νέο ελαστικό υψηλών επιδόσεων για σπορ αυτοκίνητα. Από περίπου τις αρχές του 2022 στην Ελλάδα, θα διατίθενται σταδιακά έως και 42 προϊόντα συνολικά, σε διαστάσεις από 19 έως 23 ίντσες, ενώ η γκάμα παράδοσης θα διευρυνθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Με το νέο SportContact 7, η Continental προσφέρει, στους οδηγούς που προτιμούν την σπορ οδήγηση, προϊόντα που προσανατολίζονται στην ασφαλή οδική συμπεριφορά και την υψηλή αντοχή στη φθορά. 

Το νέο SportContact 7 είναι ο διάδοχος του δοκιμασμένου, δημοφιλούς, σπορ θερινού ελαστικού  SportContact 6. Από την έναρξη των πωλήσεων πριν από έξι χρόνια, to SportContact 6 έχει κερδίσει σε διάφορες δοκιμές περιοδικών, μεταξύ άλλων του sport auto και AutoBild sportscars, και έχει λάβει κορυφαίες συστάσεις και διακρίσεις. Κορυφαίοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές οχημάτων εμπιστεύονται τα προϊόντα της οικογένειας SportContact, ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης στα οχήματά τους.

Βελτιωμένες επιδόσεις

Οι επιδόσεις του SportContact 7 στην αγωνιστική πίστα έχουν αυξηθεί κατά 10%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Οι αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα έχουν μειωθεί κατά 8%, ενώ σε στεγνό οδόστρωμα το νέο SportContact 7 είναι κατά 6% καλύτερο και παρουσιάζει κατά 17% μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά. Οι νέες εξελίξεις έχουν βελτιώσει την οδική συμπεριφορά σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα αλλά και την πρόσφυση (δοκιμή με ελαστικά διαστάσεων 245/30 R 20). Η Continental έδωσε μεγάλη έμφαση σε όλα τα κριτήρια απόδοσης, προκειμένου να συνδυάσει τη μέγιστη οδηγική απόλαυση με το πιο υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αειφορίας, στην κατηγορία ελαστικών UUHP (κατηγορία ελαστικών υψηλών επιδόσεων).

Σε τεχνικό επίπεδο, τα συμβατικά σπορ ελαστικά αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τη σχεδίαση, το βάρος, το μέγεθος και τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Το νέο SportContact 7 είναι το πρώτο προϊόν στην κατηγορία ελαστικών υψηλών επιδόσεων που έχει σχεδιαστεί ειδικά για κάθε τύπο οχήματος. Τα βαριά οχήματα απαιτούν διαφορετικές λύσεις ελαστικών, σε σύγκριση με τα ελαφρά επιβατικά αυτοκίνητα. Για το νέο SportContact 7, οι κατασκευαστές ελαστικών κατέληξαν σε πολλές έξυπνες τεχνολογικές λύσεις: ο σχεδιασμός πέλματος προσαρμόζεται σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, η διαμόρφωση του προφίλ, ανάλογα με το μεγέθους του ελαστικού, προσφέρει μέγιστη οδηγική απόλαυση σε κάθε όχημα, ενώ η σύνθεση του μείγματος BlackChili, στο πέλμα, είναι προσαρμοσμένη με ακρίβεια στα χαρακτηριστικά πρόσφυσης του ασύμμετρου προφίλ.

Το SportContact 7 εξελίχθηκε για αυτοκίνητα με σπορ χαρακτηριστικά μέχρι και για σούπερ σπορ αυτοκίνητα. Η γκάμα των οχημάτων που μπορούν να το φορέσουν είναι μεγάλη: η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, η σειρά RS της Audi και τα σπορ αυτοκίνητα BMW από την M GmbH. Περιλαμβάνονται, επίσης, compact μοντέλα όπως το Ford Focus III RS ή το Mini Cooper S Clubman. Κατάλληλες διαστάσεις διατίθεται και για την Porsche 4 S GT αλλά και για διάφορα μοντέλα της AMG, της Lamborghini και της McLaren. Επίσης, έχουν προβλεφθεί κατάλληλες διαστάσεις του SportContact 7 και για εξεζητημένα αυτοκίνητα, όπως το Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.

Δελτίο Τύπου