H Cosworth μαρτυρά την ισχύ της Aston Martin Valkyrie


Με ένα tweet η Cosworth αποκάλυψε την ισχύ του βρετανικού hypercar που θα θέσει νέα δεδομένα με την σούπερ αεροδυναμική της.

  • 22/8/2018

Όπως αναφέρει στο tweet η Cosworth δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη για τον V12 των 6,5 lt που θα έχει η Aston Martin Valkyrie τονίζοντας πως θα είναι ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός κινητήρας που θα υπάρχει σε αυτοκίνητο παραγωγής. Πάντως αυτή θα είναι η ισχύς μαζί με το υβριδικό σύστημα που έχει επιμεληθεί η κροατική Rimac.

Έτσι, παραμένει ακόμη άγνωστη η ακριβής και «καθαρή» ισχύ του V12 που θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων το οποίο θα κατασκευάζει η Ricardo (η ίδια εταιρία προμηθεύει με μοτέρ την McLaren και με κιβώτια την Bugatti).

Όπως έχουμε γράψει την αεροδυναμική έχει επιμεληθεί ο Andrian Newey με το downforce να ξεπερνά τους 1,8 tn με ταχύτητα κοντά στην τελική. H επιλογή του V12 έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, με τον Newey να δηλώνει ότι αρχικά κοιτούσαν για έναν V6, όμως με την προσθήκη των intercoolers και των διαφόρων εξαρτημάτων, το πλεονέκτημα σε βάρος εξανεμιζόταν.

Την ίδια στιγμή ένας V12 έχει λιγότερους κραδασμούς και λειτουργεί πολύ καλύτερα -λόγω μεγέθους- ως δομικό στοιχείο του πλαισίου και των αναρτήσεων. Η συνολική παραγωγή προβλέπει 150 Valkyrie και ακόμη 25 για χρήση στην πίστα. Περισσότερα, προσεχώς.