H Cupra αποκαλύπτει το ηλεκτρικό e-Racer


Ως ανεξάρτητο πλέον σήμα και σπορ παράρτημα της Seat, η νεοσύστατη Cupra ανακοίνωσε το πρωτότυπο ηλεκτρικό αγωνιστικό που βλέπετε με ισχύ που φτάνει τα 680 PS (ή 500 kW αν προτιμάτε).

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/3/2018

Το εντυπωσιακό concept που βλέπετε θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση την επόμενη εβδομάδα στο σαλόνι της Γενεύης και βασίζεται στο πλαίσιο και αμάξωμα ενός Leon TCR. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και υπό κανονικές συνθήκες η ισχύ είναι στους 408 PS με περιορισμένο peak στους 680 PS! Η ηλεκτρική ενέργεια τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 65 kWh και εννοείται πως μπορεί να εξασφαλίσει αυτονομία για συγκεκριμένο αριθμό γύρων.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον CEO της Seat, τον Luca de Meo, σε μία διαδικτυακή συνέντευξη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι αγώνες πρέπει να γίνουν αποδοτικοί και καθαροί (μηδενικής εκπομπής ρύπων) και να συμμετέχουν αυτοκίνητα όπως το e-Racer.

 

Εδώ να πούμε πως η Jaguar I-Pace που παρουσιάστηκε σήμερα θα έχει και αγωνιστική έκδοση για μία νέα κατηγορία παράλληλα με το πρωτάθλημα της Formula E για το 2018/19. Επίσης, έχει προγραμματισθεί ένα GT πρωτάθλημα με ηλεκτροκίνητα και αναβαθμισμένα Tesla Model S. Τέλος να πούμε πως στο σαλόνι της Γενεύης η Seat θα παρουσιάσει το νέο Cupra Ateca με τα 300 PS, το Leon R ST και το Digital Cockpit με ενσωματωμένη την εφαρμογή Shazam.