Η Cupra ετοιμάζει νέο καυτό μοντέλο που δεν θα καίει στάλα βενζίνης!


Η ισπανική σπορ premium εταιρία ετοιμάζει ένα νέο SUV που θα έχει σούπερ επιδόσεις και δεν θα εκπέμπει καθόλου ρύπους!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/1/2021

Όπως θα αντιληφθήκατε το επόμενο Cupra θα είναι ηλεκτρικό και σχεδιαστικά θα βασίζεται στο εντυπωσιακό πρωτότυπο Tavascan που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στην Φρανκφούρτη. Αυτή είναι μια καλή προσέγγιση ώστε η ισπανική εταιρία να προσεγγίσει έστω και στο ελάχιστο το ταπεραμέντο μιας Lamborghini Urus και παράλληλα να αποφύγει την χρήση ενός πολύ-κυλίνδρου κινητήρα καύσης.

Την είδηση επιβεβαίωσε o διευθυντής της Cupra, Wayne Griffiths, στο βρετανικό περιοδικό Top Gear λέγοντας μεταξύ άλλων πως «…προχωράμε στην εξέλιξη του Tavascan. Δεν έχουμε ανακοινώσει ακριβώς το πότε και το πώς, αλλά είναι το μεγάλο μας όνειρο που προσπαθούμε να κάνουμε πραγματικότητα είναι ο σχεδιασμός να συμβαδίζει με εκείνον του concept».

Το πρωτότυπο Tavascan (του οποίου η ονομασία προέρχεται από ένα χωριό στα Πυρηναία όρη) είχε πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) και συνολική ισχύ στα 306 άλογα. Με την πρόσφυση της τετρακίνησης το Tavascan χρειάζεται περίπου 6,5 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 km/h με την μπαταρία των 77 kWh να διασφαλίζει αυτονομία στα 450 km.  

«Είπαμε στους σχεδιαστές μας να μην δημιουργήστε ένα αυτοκίνητο που να μοιάζει με Batmobile και που μετά να μην μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Ότι κάνετε θα πρέπει να μπορούμε να είμαστε σε θέση να το συνειδητοποιήσουμε », εξηγεί ο Griffiths, ο οποίος θέλει ένα μοντέλο παραγωγής κοντά στο πρωτότυπο Tavascan για να αντιμετωπίσει π.χ. το Ford Mach-E ή το Tesla Model Y.