Η CUPRA και η De Antonio Yachts αποκαλύπτουν το νέο D28 Formentor e-HYBRID


Η Cupra διευρύνει τη συνεργασίά της με την De Antonio Yachts αποκαλύπτοντας το D28 Formentor e-HYBRID, το πρώτο εξηλεκτρισμένο γιοτ, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα και απόδοση. 

  • 4/7/2022

Η αρχική συνεργασία το 2020 μεταξύ της Cupra και της εταιρείας σχεδιασμού γιοτ υψηλών επιδόσεων, με έδρα τη Βαρκελωνη, είχε σαν αποτέλεσμα ένα σκάφος 400 ίππων ικανό να φτάσει τελική ταχύτητα 40 κόμβων. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του σκάφους ξεχώριζε με τις ευθείες γραμμές, το δυναμικό χαρακτήρα και τα αντισυμβατικά χρώματα. Ο εξωτερικός σχεδιασμός σε ένα χαρακτηριστικό Petrol Blue χρώμα, είχε αρκετές πινελιές σε μαύρο και ανθρακόνημα μαζί με μία σειρά από ξεχωριστά στοιχεία.

Οι δύο μάρκες εργάστηκαν μαζί στον σχεδιασμό του De Antonio Yachts D28 Formentor, ενός σκάφους υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένο από το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την μάρκα, το Cupra Formentor. Και τώρα η συνεργασία προσθέτει και τον εξηλεκτρισμό στην εξίσωση.

Εκτός από τον κινητήρα των 400 ίππων, δύο ανασυρόμενοι ηλεκτροκινητήρες 15 kW είναι ενσωματωμένοι στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, για να δημιουργήσουν ένα υβριδικό σύστημα προώθησης. Κατά την κίνηση σε 100% ηλεκτρική λειτουργία, το D28 Formentor πλοηγείται με μηδενικές εκπομπές σε λιμάνια με περιορισμούς και λίμνες για παράδειγμα, που σημαίνει μηδενική ρύπανση του νερού και πολύ χαμηλό θόρυβο.

Το D28 Formentor Yacht επίσης επωφελείται από μία νέα χρωματική επιλογή, το Graphene Grey, από την παλέτα της Cupra, και συνδυάζεται με συνθετικό ξύλο teak και γκρι ταπετσαρία.