Η Dacia δεν καταλαβαίνει από κρίση – Δείτε πόσο αύξησε τις πωλήσεις της


Η Dacia ανακοίνωσε τις πωλήσεις της για το πρώτο εξάμηνο του 2022 όπου σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο. Δείτε ποιο μοντέλο βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων. 

  • 14/7/2022

Σε μια ευρωπαϊκή αγορά η οποία σημειώνει πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων, η Dacia ανακοίνωσε πως κατάφερε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, όχι απλά να μην έχει απώλειες, αλλά να τις αυξήσει κατά 5,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021.

Συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος Ιουνίου η ρουμανική εταιρεία είχε πουλήσει 277.885 οχήματα, αυξάνοντας το μερίδιο της στην αγορά κατά 0,4 % (έφτασε στο 3,9%), τη στιγμή που η συνολική εμπορική "πίτα" κατέγραψε πτώση 14,6%.

Η ίδια η Dacia αναφέρει πως είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό brand ανάμεσα στους 20 κορυφαίους κατασκευαστές όπου πέτυχε μια τόσο μεγάλη αύξηση. Οι δύο βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε ήταν το Sandero που πούλησε 112.000 μονάδες (αύξηση 1,8%) και το Duster με 99.000 μονάδες (αύξηση 5,5%).

Το Dacia Spring, το πιο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έκανε μια καλή αρχή πετυχαίνοντας 20.000 πωλήσεις με το «καλημέρα», ενώ το επταθέσιο Jogger έφτασε σε 21.700 νέους κατόχους.

Η Dacia ανακοίνωσε πως με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022 έχει καταφέρει να ενισχυθεί στην ευρωπαϊκή αγορά και να φτάσει στην τρίτη θέση με τις περισσότερες πωλήσεις για τα επιβατικά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα η Dacia ήταν πρώτη σε πωλήσεις σε Ρουμανία και Πορτογαλία, δεύτερη στη Γαλλία και τρίτη σε Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Τσεχία και Ουγγαρία. Όμως η πιο εντυπωσιακή επίδοσή της σημειώθηκε στη Γερμανία όπου ανέβηκε τέσσερις θέσεις και έφτασε στην 9η.

Συμπερασματικά όσο οι τιμές των νέων αυτοκινήτων συνεχίζουν να αυξάνονται όλο και περισσότεροι πελάτες θα στρέφονται σε brands που μπορούν και συνδυάζουν αποτελεσματικά την τιμή με την ποιότητα και η Dacia είναι σίγουρα ένα από αυτά.