Η Dacia ετοιμάζει υβριδικό Duster για τα κατεβάσει τους ρύπους


Με τα υψηλά πρόστιμα να απειλούν τους περισσότερους κατασκευαστές ήρθε η ώρα και για την Dacia να αναζητήσει τρόπους για να κατεβάσει τον μέσο όρο των ρύπων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 15/8/2019

Οι νέοι κανονισμοί που έρχονται από του χρόνου έχουν σημάνει συναγερμό σε όλους τους κατασκευαστές καθώς τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα υψηλά, ιδίως σε μία εποχή που η αγορά παρουσιάζει έντονα σημάδια στασιμότητας. 

Ο πιο πρόσφορος δρόμος για όλες τις εταιρίες είναι να ακολουθήσουν τον δρόμο του εξηλεκτρισμού της γκάμας τους έτσι ώστε να πέσει ο μέσος όρος των ρύπων στην γκάμα τους.  Κάτι που όπως φαίνεται απασχολεί έντονα και την Dacia η οποία έχει ακόμα πολύ δρόμο να καλύψει ώστε να βρεθεί μέσα στα προβλεπόμενα όρια.

Σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρεται ότι η Ρουμάνικη εταιρία, που ανήκει στην Renault, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης ενός υβριδικού SUV έτσι ώστε να μειωθεί το σύνολο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην γκάμα της.

Προς το παρόν τίποτα δεν επιβεβαιώνεται από την Dacia, όμως όπως δήλωσε ο υπεύθυνος πωλήσεων της Renaullt, Olivier Murguet, είναι αναπόφευκτο για την Dacia να μπει και αυτή στην ηλεκτρική εποχή. 

Ο δρόμος αυτός μοιάζει ο πιο εύκολος για την Dacia να μπει στη νέα εποχή της αυτοκίνησης, και ήδη έχουν καταγραφεί κάποια μυστηριώδη πρωτότυπα να κάνουν δοκιμές με βάση το αμάξωμα του Duster.

Αν και η τεχνολογία αυτή, λόγω του ότι είναι ακριβή, θα αλλάξει τον budget χαρακτήρα της Dacia, από την άλλη, η μεγάλη εξειδίκευση που έχει το γκρουπ Renault-Nissan σε πάσης φύσεως EV μοντέλα, θα μπορεί να προσφέρει φθηνή υβριδική τεχνολογία έτσι ώστε να κρατηθεί η τιμή του τελικού προϊόντος στα γνωστά χαμηλά επίπεδα της Dacia.