H Dacia τρολάρει τα επί πληρωμή θερμαινόμενα καθίσματα της BMW με μία... θερμοφόρα!


Από τη στιγμή που η BMW αποφάσισε να εντάξει στις συνδρομητικές υπηρεσίες τα θερμαινόμενα καθίσματα των μοντέλων της, ήταν αναμενόμενο να δούμε τέτοιες «αντιδράσεις».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DACIA
  • 25/1/2023

Η BMW ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η επιλογή των θερμαινόμενων καθισμάτων για τα μοντέλα της θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω συνδρομής, με πολλούς να κατακρίνουν αυτήν την κίνηση. Μία από αυτούς είναι και η Dacia, η οποία χλεύασε με τη σειρά της την επιλογή των Γερμανών να μετατρέψουν τα αυτοκίνητά τους σε... συνδρομητικές μηχανές βιντεοπαιχνιδιών.

Η εν λόγω απάντηση ήρθε με την άκρως πρωτοποριακή συσκευή της Dacia που δεν είναι τίποτα άλλο από μία... θερμοφόρα. Αποκαλείται 'Heated Seat Savior' και θα διατίθεται δωρεάν σε επιλεγμένες αντιπροσωπείες της εταιρείας στο Ην. Βασίλειο, και μόλις 75 τυχεροί θα λάβουν τον θερμαινόμενο «σωτήρα».

Φυσικά, αυτό πρόκειται για μία κίνηση της Dacia να αποδείξει στους πελάτες της ότι δε θα προβεί σε ανάλογες ενέργειες, και ότι πάντοτε θα έχει την απλότητα σε πρώτο πλάνο. Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι τα Sandero Stepway, Duster και Jogger είναι ήδη εξοπλισμένα με θερμαινόμενα καθίσματα χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση ή συνδρομή.

Οι θερμοφόρες θα είναι διαθέσιμες σε τρεις αντιπροσωπείες της Dacia στο Ην. Βασίλειο, και πιο συγκεκριμένα σε αυτές του Brent Cross στο Λονδίνο, το Trinity War στο Μάντσεστερ και το FendrodWay στο Swansea, από τη 1 έως τις 2 Φεβρουαρίου, στις ώρες λειτουργίας των αντιπροσωπειών, 09:00-16:00. Δε θα πωλούνται, αλλά θα διατίθενται δωρεάν, και δε θα απαιτείται η αγορά οποιουδήποτε άλλου προϊόντος από την εκάστοτε αντιπροσωπεία.

Ο Luke Broad, διευθυντής της Dacia στο Ην. Βασίλειο είπε: «Τα 'Heated Seat Saviors' δημιουργήθηκαν για πλάκα, όμως υπογραμμίζουν την κατεύθυνση που παίρνει η ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία όσον αφορά την πρόσβαση σε λειτουργίες μέσω συνδρομητικών πακέτων.

«Το να ζητάμε από κάποιον να πληρώσει επιπλέον, προκειμένου να ενεργοποιήσει εξοπλισμό που μπορεί να προστεθεί από το εργοστάσιο, σίγουρα δεν είναι η Dacia!»