Η DAF εξοπλίζει τα οχήματα της με ελαστικά Goodyear KMAX και FUELMAX


Τα νεά DAF XF, CF και LF έχουν εχουν εξοικονόμηση καυσίμου και χιλιομετρική απόδοση από τα κατάλληλα ελαστικά τους. 

  • 5/12/2013

Η DAF είναι ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών που προσφέρει ελαστικά Goodyear KMAX και FUELMAX στην πρώτη τοποθέτηση. Τα νέα ελαστικά θα τοποθετηθούν στα νέα μοντέλα της DAF, CF και LF αλλά και από τον Δεκέμβριο του 2013 στην ναυαρχίδα των οχημάτων της, την σειρά XF.

Tα Goodyear KMAX και FUELMAX παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο. Τα ελαστικά KMAX αναπτύχθηκαν με σκοπό την χιλιομετρική απόδοση χωρίς συμβιβασμούς σε άλλες επιδόσεις όπως η οικονομία καυσίμου και η πρόσφυση. Επίσης τα ελαστικά Goodyear FUELMAX απευθύνονται στους στόλους που επιθυμούν εξοικονόμηση καυσίμου σε συνδυασμό με την χιλιομετρική απόδοση.

Το DAF XF είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρία με κινητήρα Euro 6 και σχεδιάστηκε για χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και σεβασμό προς το περιβάλλον. Η προηγούμενη γενιά Goodyear Marathon +, είχε τοποθετηθεί στα περισσότερα μοντέλα φορτηγών ΧF της DAF και ,με τα νέα ελαστικά θα επεκταθούν περισσότερο αυτά τα πλεονεκτήματα.

Τα DAF CF και LF Euro 6, αναπτύχθηκαν με βάση την ευελιξία τους και την προσαρμοστικότητα και είναι διαθέσιμα σε ένα μεγάλο εύρος με σκοπό να καλύψουν ένα μεγάλο πλήθος εφαρμογών. Οι αγοραστές αυτών των μοντέλων είναι διαθέσιμοι να επιλέξουν ελαστικά Goodyear ώστε να είναι κατάλληλα για την χρήση που επιθυμούν.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η DAF επέλεξε τα νέα KMAX και FUELMAX για το τελευταίο της φορτηγό», είπε ο Boris Stevanovic, Marketing Director Truck Tires, Goodyear Dunlop Tires Europe. «Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την DAF και δουλέψαμε μαζί πολλά χρόνια ώστε να σχεδιάσουμε ελαστικά που να καλύπτουν όλες τις επιδόσεις των οχημάτων τους. Τα KMAX και FUELMAX προμηθεύονται στην πρώτη τοποθέτηση που σημαίνει πως οι τελικοί πελάτες των φορτηγών αυτών μπορούν να επωφεληθούν την χιλιομετρική απόδοση και την οικονομία καυσίμου. Ένα ακόμα πλεονέκτημα αφορά τις χειμερινές επιδόσεις μιας και τα ελαστικά φέρουν την σήμανση του χιονιού 3PMSF, που σημαίνει ότι καλύπτουν τις χειμερινές απαιτήσεις».

Από τον Δεκέμβριο τα ελαστικά θα προμηθεύονται από το Goodyear’s Luxembourg Mounting Center (LMC), τοποθετημένα σε ζάντα και θα προμηθεύονται στην DAF ανάλογα με τις απαιτήσεις της στιγμής. Οι δυνατότητες του LMC έχουν ξεκινήσει εδώ και 8 χρόνια και τοποθετούν σε ζάντες περίπου 8000 ελαστικά την ημέρα για κατασκευαστές οχημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.