H Daihatsu θα παρουσιάσει στο Τόκιο τέσσερα νέα πρωτότυπα


Μικρά concept cars για κάθε γούστο και για κάθε χρήση από την Daihatsu, που στην ουσία ελέγχεται από την Toyota, στο Τόκιο και την έκθεσή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/10/2019

Μπορεί η Daihatsu να έχει αποχωρήσει από τη Γηραιά Ήπειρο εδώ και κάποια χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να δραστηριοποιείται. Ειδικά στις ασιατικές αγορές και στις κατηγορίες των μικρών μοντέλων που είναι ο κατεξοχήν χώρος δράσης της. Μάλιστα στην Ιαπωνία τα λεγόμενα Kei Cars της θεωρούνται ιδιαίτερα επιτυχημένα.

Έτσι λοιπόν στην έκθεση του Τόκιο η Daihatsu θα παρουσιάσει τέσσερα νέα πρωτότυπα που αποκαλύπτουν το μελλοντικό προσανατολισμό της. Ένα από αυτά είναι το Waku Waku, ένα crossover της κατηγορίας των Key Cars, με αμάξωμα γαλάζιου χρώματος, μαύρα προστατευτικά, ασημένιους προφυλακτήρες και πορτοκαλί λεπτομέρειες. Το πορτοκαλί κυριαρχεί και στο εσωτερικό που προσαρμόζεται στις ανάγκες, ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία παραθύρων στις πίσω πόρτες.

Το Wai Wai Concept παραπέμπει, ομολογουμένως με λίγη προσπάθεια, στο Fiat Multipla της δεκαετίας του ’50, καθώς διαθέτει θέσεις για έξι κατανεμημένες σε τρεις σειρές καθισμάτων. Για να διευκολύνεται η είσοδος και η έξοδος όσων κάθονται οι αντίστοιχες πόρτες είναι συρόμενες.

Το Ico Ico είναι ένα μικρό λεωφορείο με τετραγωνισμένο αμάξωμα και με τους τροχούς στις τέσσερις γωνίες προκειμένου να εξασφαλιστούν άνετοι χώροι στο εσωτερικό. Κι αυτό γιατί ο ρόλους του Ico Ico είναι αυτός ενός αυτόνομου κοινόχρηστου ταξί, που έχει θέσεις και για αναπηρικά αμαξίδια καθώς και ένα ρομπότ που φροντίζει τους επιβάτες στη διαδρομή.

Το Tsumu Tsumu είναι και πάλι ένα Kei Car με αφαιρούμενη υπερκατασκευή φόρτωσης αλλά και με μια ενδιαφέρουσα διάταξη θυρών.