Η Daimler A.G. δυσκολεύεται να πουλήσει το εργοστάσιο στη Γαλλία


Η γαλλική εργατική νομοθεσία απαγορεύει στην Daimler A.G. να πουλήσει το εργοστάσιό της στη χώρα αν πρώτα δεν εξασφαλίσει τους εργαζόμενους και τη συνέχιση λειτουργίας του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/8/2020

Η πρόσθεση των ανθρώπων της Daimler να πουλήσουν το εργοστάσιό τους στη Γαλλία (στο Hambach), όπου κατασκευάζονταν τα smart fortwo από το 1997, δεν φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί εύκολα. Η εργατική νομοθεσία της χώρας υποχρεώνει όποιον πρόκειται να κάνει μια τέτοια επιχειρηματική κίνηση να έχει εξετάσει και να εφαρμόσει όλες τις πιθανές εκδοχές για να διατηρηθεί η λειτουργία της βιομηχανικής μονάδας και οι θέσεις εργασίας.

Αυτό εξαναγκάζει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να βρει τρόπο ώστε να είναι σύννομη αλλά και να πουλήσει το εργοστάσιο σε όποιον εκφράσει ενδιαφέρον. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχε ανακοινωθεί ότι είχαν ξεκινήσει επαφές με την Ineos για να το αποκτήσει με σκοπό να κατασκευάζει σε αυτό το Grenadier. O κ. Ola Källenius, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler A.G. και Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος επιβατικών της Mercedes-Benz, δήλωσε σχετικά: «Γενικά, στη Γαλλία πρέπει να βρεις εναλλακτικό σχέδιο χρήσης ενός εργοστασίου όταν αυτό πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του. Το κλείσιμό του είναι η τελευταία λύση αλλά δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας». Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 800 εργαζόμενοι, ενώ άλλοι τόσοι εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία ως προμηθευτές.