Η Daimler αντέχει στην κρίση


Όπως ανακοινώθηκε, η Daimler δεν θα χρειαστεί να ζητήσει κρατική ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες που έχουν προκύψει εξαιτίας του κορωνοϊού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/3/2020

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ola Kallenius σε γερμανική εφημερίδα, η Daimler έχει αρκετή ρευστότητα για να αντιμετωπίσει την οικονομική ζημιά που έχει προκύψει και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω του κορωνοϊού και δεν θα χρειαστεί να αιτηθεί κρατικής στήριξης από τη γερμανική κυβέρνηση. Όπως ίσως είναι γνωστό και η Daimler έχει σταματήσει την παραγωγή των μοντέλων της στα περισσότερα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας. Ο κ. Kallenius επισήμανε ότι αυτό ήταν απαραίτητο και δήλωσε: «Η εταιρεία δεν έχει καμία ανάγκη για κρατική βοήθεια. Γενικά μιλώντας, η βιομηχανία είχε πολύ καλό αριθμό παραγγελιών πριν την κρίση». 

Ερωτώμενος για το εάν η Daimler θα βοηθήσει όσους προμηθευτές της αντιμετωπίζουν πρόβλημα, απάντησε: «Είμαστε σε διαρκείς συζητήσεις με τους προμηθευτές μας και τους συμβουλεύουμε. Μέχρι τώρα, δεν έχει προκύψει κάποια περίπτωση όπου χρειάζεται ενίσχυση ρευστότητας». Ο κ. Kallenius (φωτογραφία) δήλωσε ότι το εργοστάσιο της εταιρείας στην Κίνα ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του και ότι οι πελάτες της επιστρέφουν στις εκθέσεις της. «Η ζήτηση (για τα μοντέλα μας) αυξάνεται, κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε», κατέληξε.