Η Daimler στηρίζεται στην κινεζική αγορά, για το 2022


Τα στελέχη της Daimler A.G., κατά συνέπεια και της Mercedes-Benz, υπολογίζουν πολύ στην αγορά της Κίνας για την επόμενη χρονιά, ώστε να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις συνολικές πωλήσεις τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΑΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/11/2021

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Hubertus Troska, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler A.G. και επικεφαλής τής Mercedes-Benz στην Κίνα, η γερμανική εταιρεία θα βασιστεί ξανά στην αγορά τής ασιατικής χώρας για να διατηρήσει τον όγκο ετήσιων πωλήσεων της και την επόμενη χρονιά.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα έλλειψης ημιαγωγών θα συνεχιστεί και θα εξακολουθεί να επηρεάζει την παραγωγικότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών και το 2022, στη Mercedes-Benz θεωρούν ότι η ζήτηση για τα αυτοκίνητά τους θα παραμείνει έντονη και ότι θα διατεθούν όλα όσα θα κατασκευαστούν. 

Η κινεζική αγορά είναι μία από τις καλύτερες για την εταιρεία και οι πωλήσεις της εκεί αυξάνονται διαρκώς, παρά την πανδημία τού νέου κορωνοϊού ή την έλλειψη τσιπ που αυτή προκάλεσε στη συνέχεια. Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν στην αρχή της χρονιάς, το 2020, πουλήθηκαν στη χώρα 774.382 επιβατικά οχήματά της, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 11,7% συγκριτικά με αυτόν του 2019.

Για το 2021, ο κ. Troska δήλωσε ότι το πρώτο δεκάμηνο του έτους παρατηρείται μια αύξηση των πωλήσεων περισσότερο από 8% σε σχέση με αυτές του ίδιου περσινού διαστήματος, κάτι που δείχνει ότι και οι συνολικές θα είναι περισσότερες για τη φετινή χρονιά.

Ο κ. Troska εκτίμησε ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και το 2022 και χαρακτήρισε σαν σούπερ μάρκετ την κινεζική αγορά. Αναφορικά με την ένταξη των καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στην γκάμα τής Mercedes-Benz και τη διάθεσή τους σε αυτή εκτίμησε ότι ακόμα το ποσοστό πωλήσεών τους θα παραμείνει μικρό.

Οι λόγοι είναι ότι αφενός υπάρχουν πολλοί εγχώριοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία είναι προσιτότερα στους υποψήφιους αγοραστές από αυτά της γερμανικής εταιρείας, και αφετέρου ότι η Tesla έχει έντονη παρουσία εκεί. Όμως, ο κ. Troska επισήμανε πως παρότι τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τής Mercedes-Benz είναι ακριβότερα, προσφέρουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής, εξοπλισμό και κύρος.

Τέλος, αναφορικά με τις πωλήσεις τους εκεί μεσοπρόθεσμα δήλωσε σχετικά: «(Η Κίνα) Είναι μια τεράστια χώρα και κατά την άποψή μου τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα διατίθενται σε αυτή για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα».