Η Dassault δεν είδε με καλό μάτι την ονομασία «Rafale» για το νέο SUV της Renault


Γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κατασκευαστής του γαλλικού μαχητικού σκέφτηκε να κινηθεί νομικά για τη «βάπτιση» του νέου SUV της Renault, ωστόσο στο τέλος αναγκάστηκε να την αποδεχθεί.

  • ΦΩΤΟ: HAF, RENAULT
  • 22/5/2023

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Renault αποκάλυψε ότι το νέο Coupe SUV που θα ενταχθεί προσεχώς στη γκάμα της θα ονομάζεται Rafale, εξηγώντας αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο έφτασε σε αυτή την επιλογή.

Για αρκετούς ήταν αυτονόητο ότι για να προχωρήσει η Renault με αυτό το όνομα θα είχε έρθει από πριν σε συμφωνία με Dassault Aviation, τη γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει σήμερα το μαχητικό Rafale και το οποίο έχει μπει στην υπηρεσία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Les Echos, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση των μετόχων της Dassault εκτός από τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου έπεσε στο τραπέζι και η ονομασία του νέου SUV της Renault.

Εκεί έγινε γνωστό πως η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν ρώτησε αλλά ουσιαστικά ανακοίνωσε στην Dassault την απόφασή της να ονομάσει Rafale το νέο SUV, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει.

Το πρώτο αεροσκάφος Rafale στην ιστορία.
Το πρώτο αεροσκάφος Rafale στην ιστορία.

Οι άνθρωποι της Dassault αμέσως απευθύνθηκαν στο νομικό τους τμήμα και αφού έβαλαν όλα τα στοιχεία πάνω στο τραπέζι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν θα κινηθούν νομικά αφού αν γινόταν μήνυση δεν υπήρχε καμία περίπτωση να την κερδίσουν.

Ο CEO της Dassault κ. Εric Trappier δήλωσε πως η Renault θα εκθέσει το νέο της αυτοκίνητο δίπλα στο ιστορικό αεροσκάφος Caudron Rafale και δεν υπάρχει κίνδυνος σύγχυσης με το σύγχρονο γαλλικό μαχητικό, ενώ με αρκετό χιούμορ συμπλήρωσε: «Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πουλήσουμε το μαχητικό στην τιμή του αυτοκινήτου και ούτε αυτοί θα πουλήσουν το αυτοκίνητο στην τιμή του μαχητικού».