H David Brown Automotive θα παρουσιάσει το Speedback GT


H David Brown Automotive είναι μια μικρή βρετανική εταιρεία η οποία έχει έδρα στο Silverstone και ασχολείται τόσο με την αναπαλαίωση και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του κλασικού Mini όσο και με την κατασκευή ενός Gran Turismo με κλασικό βρετανικό στυλ.

  • 7/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόκειται για το Speedback GT, που κατασκευάζεται στο χέρι, βασίζεται σε πλαίσια τoυ προηγούμενου κουπέ της Jaguar, της XK, και έχει πράγματι ένα πολύ ωραίο και ξεχωριστό αμάξωμα με όντως έντονο το britishness. Φυσικά ο αγοραστής του μπορεί να το προσαρμόσει στο δικό του προσωπικό στυλ, μιας και οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι πραγματικά μεγάλες και αφορούν στην πράξη τα πάντα.

 

Το David Brown Speedback GT κινείται από τον V8 της Jaguar που από τα 5.000 cc του αποδίδει, με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή, 510 PS και 625 Nm. Στο Σαλόνι της Γενεύης η εταιρεία θα παρουσιάσει μια πιο ισχυρή έκδοση με ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Άλλωστε ο ίδιος κινητήρας στα μοντέλα της Jaguar φτάνει μέχρι και τα 575 PS. Το αν η έκδοση υψηλών επιδόσεων του Speedback GT θα έχει και αισθητικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη στάνταρ είναι κάτι που θα απαντηθεί στις αρχές Μαρτίου στη Γενεύη.