H DBS Superleggera Concorde της Aston Martin έτοιμη για... απογείωση


H πιο πρόσφατη δημιουργία της Aston Martin έχει θέμα την αεροναυπηγική με μια δόση νοσταλγίας για τα θρυλικά Concorde που έχουν αποσυρθεί, αλλά δεν έχουν λησμονηθεί.

  • 26/11/2019

Η Aston Martin αναφέρει ότι το νέο της μοντέλο εμπνέεται από τα ταχύτερα επιβατικά αεροσκάφη του κόσμου, τα οποία και βρίσκονταν σε υπηρεσία μέχρι το 2003. Η DBS Superleggera Concorde Edition έχει ένα μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων και διακοσμητικών, αλλά δεν έχει περισσότερη ισχύ. Και δυστυχώς, αυτή η Aston Martin ούτε υπερηχητική είναι ούτε και θα πωλείται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μόνο 10 θα παραχθούν και θα πωληθούν αποκλειστικά μέσω της αντιπροσωπείας της Aston Martin στο Μπρίστολ της Αγγλίας, κοντά στο εργοστάσιο του Filton που δημιούργησε τα Concorde της British Airways. Η Aston επέλεξε να αποκαλύψει το αυτοκίνητο στις 26 Νοεμβρίου, επειδή είναι η 16η επέτειος της τελευταίας πτήσης Concorde, που τώρα βρίσκεται σε μουσείο στο Filton.

Οι αλλαγές στην κανονική DBS Superleggera έχουν γίνει από το τμήμα Q της Aston και είναι διακοσμητικού χαρακτήρα. Το πιο προφανές είναι οι αποχρώσεις εμπνευσμένες από αυτές της British Airways, η οποία χρησιμοποίησε το Concorde μαζί με την Air France. Αυτό περιλαμβάνει λευκό χρώμα - το Concorde έπρεπε να χρησιμοποιήσει λευκό για να βοηθήσει στη διασπορά της θερμότητας που παραγόταν από την υπερηχητική πτήση - καθώς και λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα και στα χρώματα της σημαίας της Μεγάλης Βρετανίας, στον μπροστινό προφυλακτήρα, τον διαχύτη και την πίσω αεροτομή. Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο του Concorde στην οροφή από ανθρακονήματα, μερικές ακόμη λεπτομέρειες και ο κωδικός των αεροσκαφών στο πλάι.

Η σύνδεση με το διάσημο αεροσκάφος είναι προφανής και στο εσωτερικό. Τα λογότυπα Concorde είναι ανάγλυφα στο δέρμα των μπροστινών καθισμάτων και υπάρχουν μικροσκοπικά κόκκινα, λευκά και μπλε γραφήματα Concorde που περιβάλλουν τα καλύμματα των ηχείων πάνω στο πλαίσιο της πόρτας από ανθρακονήματα. Υπάρχει ακόμη και μια εκδοχή της οθόνης προβολής με υψόμετρο και ταχύμετρο που η Concorde χρησιμοποιούσε για να αναμεταδίδει τις πληροφορίες στην πελατεία της πρώτης θέσης.

Θα προτιμούσαμε να έχουμε μια γνήσια εκδοχή αυτού, ακόμη και αν η DBS είναι ανίκανη να υπερβεί τα 0,27 Mach. Τα paddles αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι κατασκευάζονται από τιτάνιο των πτερυγίων από τους κινητήρες turbo-jet της Rolls-Royce Olympus που εξόπλιζαν τα Concorde. Η DBS Superleggera Concorde είναι η τέταρτη σπέσιαλ έκδοση με θέμα την αεροπλοΐα. Είχαν προηγηθεί οι Vanquish S Red Arrows, Vantage Blades και V12 Vantage S Spitfire 80.