Η διαβολική Ducati Diavel 1260 έχει για ταίρι μια Lamborghini (Video)


Η Ducati δημιούργησε μια συλλεκτική έκδοση της Diavel 1260 η οποία είναι εμπνευσμένη από τη Lamborghini Sián FKP 37 και θα κατασκευαστεί σε 630 αριθμημένες μονάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/11/2020

Στην Ducati, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση της Diavel 1260 η οποία να αποτείνει φόρο τιμής τόσο στην ίδρυση της Lamborghini, όσο και στον αείμνηστο κ. Ferdinand Piëch, τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Ομίλου VAG, στον οποίο ανήκουν και οι δύο εταιρείες. H σχεδίαση της Diavel 1260 Lamborghini Limited Edition, όπως ονομάζεται η ξεχωριστή έκδοση της μοτοσυκλέτας, έχει επηρεαστεί από την αντίστοιχη της (Lamborghini) Sián FKP 37.

Έτσι, στη συγκεκριμένη εκδοχή της Diavel 1260 έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Το τεπόζιτο, οι αεραγωγοί και το κάλυμμα ψυγείου, το κάλυμμα προβολέα, οι λασπωτήρες και τα σπόιλερ αποτελούνται από αυτό το υλικό. Είναι βαμμένη σε χρώμα που ονομάζεται «Gea Green», ενώ το πλαίσιό της σε αυτό που ονομάζεται «Electrum Gold». Διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της «Öhlins», δαγκάνες της «Brembo» και οθόνη ψηφιακών ενδείξεων 3,5 ιντσών. Ο κινητήρας της αποδίδει μέγιστη ισχύ 162 PS και μέγιστη ροπή 129 Nm.

O κ. Andrea Ferraresi, Διευθυντής του Σχεδιαστικού Κέντρου της Ducati, δήλωσε σχετικά: «Η Diavel 1260 Lamborghini μορφοποιήθηκε με την ίδια σχεδιαστική γλώσσα που διακρίνει το super sports car. Έτσι, ανασχεδιάσαμε τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Diavel. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει ξεχωριστή παρουσία και είναι ένα αντικείμενο για συλλέκτες σε ό,τι αφορά στο στυλ». Η Diavel 1260 Lamborghini Limited Edition θα αρχίσει να πωλείται από τον επόμενο μήνα και θα κατασκευαστεί σε 630 μονάδες, δηλαδή στον δεκαπλάσιο αριθμό από τον 63 που παραπέμπει στη χρονιά ίδρυσης της Lamborghini (1963).

Θυμίζουμε ότι η Sián FKP 37 είναι το πρώτο hyper super sports car της εταιρείας το οποίο διαθέτει V12 κινητήρα και υβριδικής διάταξης σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί υπερπυκνωτές αντί για άλλου τύπου μπαταρίες. Βασίζεται στην Aventador, έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 819 PS/8.500 rpm, επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 2,8 sec και η τελική ταχύτητά της ξεπερνά τα 350 km/h. Παρουσιάστηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο με σκοπό να αποτελέσει φόρο τιμής στον κ. Piëch. Άλλωστε, τα αρχικά FKP είναι τα πρώτα γράμματα του πλήρους ονοματεπωνύμου του (Ferdinand Karl Piëch), ενώ ο αριθμός 37 αντιστοιχεί στα δύο τελευταία ψηφία της χρονιάς που αυτός γεννήθηκε (1937). Όπως ανακοίνωσε η Lamborghini, η Sián FKP 37 θα κατασκευαστεί σε 63 μονάδες, αριθμός που παραπέμπει στο 1963, τη χρονιά ίδρυσής της.