Η δραματική διάσωση ενός Jeep Wrangler από την κορυφογραμμή ενός βουνού (Video)


Πολύ σκληρή, ακόμα και για ένα Jeep Wrangler, αποδείχθηκε η δοκιμασία της διάσχισης της κορυφογραμμής, με αποτέλεσμα το εμβληματικό offroader να εγκλωβιστεί και να απαιτηθεί η παρέμβαση «ειδικών» για τη διάσωσή του.

  • 27/9/2020

Το Jeep Wrangler αποτελεί ένα από τα ικανότερα offroader των ημερών μας και μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις της εκτός δρόμου κίνησης και των προκλήσεων που μόνο αυτή μπορεί να προσφέρει.

Από μια πρόκληση ξεκίνησε και η περιπέτεια στην πολιτεία της Καλιφόρνια, καθώς ο οδηγός ενός Jeep Wrangler θέλησε να διασχίσει την κορυφογραμμή ενός βουνού, χωρίς ωστόσο να υπολογίσει σωστά τις δυνατότητες του ίδιου και του αυτοκινήτου του.

Το αποτέλεσμα ήταν το Jeep Wrangler του παράτολμου Αμερικανού να ακινητοποιηθεί κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης.

Το δυσπρόσιτο σημείο στο οποίο είχε ακινητοποιηθεί το Jeep Wrangler καθιστούσε σχεδόν αδύνατη τη ρυμούλκηση του αυτοκινήτου από κάποιο άλλο όχημα.  

Έτσι επιστρατεύθηκε η ανθρώπινη δύναμη και ειδικότερα μια ομάδα διάσωσης, η οποία κατάφερε να απεγκλωβίσει το άτυχο Wrangler.

Με τη δύναμη των ίδιων τους των χεριών, οι «διασώστες» κατάφεραν να δώσουν τέλος στην περιπέτεια του Jeep Wrangler, το οποίο όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων μόλις το είχε αποκτήσει ο ιδιοκτήτης του.

Μάλιστα στη θέση του οδηγού δεν ήταν ο ίδιος αλλά ο παντελώς άπειρος στην εκτός δρόμου κίνηση αδερφός του, γεγονός που εξηγεί το γεγονός ότι τα αυτοκίνητο βρέθηκε να κρέμεται στο χείλος του γκρεμού.