Η e.GO Mobile «κλείδωσε» και τον δεύτερο γύρο της χρηματοδότησης


Η γερμανική εταιρία που έχει ως στόχο να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην χώρα μας «κλείδωσε» την χρηματοδότηση των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

  • 25/2/2021

Ο δεύτερος γύρος χρηματοδότησης προσέλκυσε διεθνείς επενδυτές από όλο τον κόσμο και μεγάλα επενδυτικά σχήματα, όπως η Moore Strategic Ventures, όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η e.GO Mobile που έχει ως έδρα το Άαχεν της Γερμανίας. Έτσι, η εταιρία που εξαγοράστηκε από έναν ολλανδικό επενδυτικό όμιλο, δηλώνει έτοιμη για να ξεκινήσει την προγραμματισμένη παραγωγή από τον Ιούνιο του 2021.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που επένδυσαν στην e.GO Mobile περιλαμβάνεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, John Snow, ο ιδρυτής της Formula E, Alejandro Agag, καθώς και ο ηθοποιός Edward Norton, ο οποίος εδώ και χρόνια αγωνίζεται για την διάδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών CO2.

Σε πρώτη φάση η παραγωγή θα επικεντρωθεί στην ειδική περιορισμένου αριθμού έκδοση του e.GO Life NEXT που γιορτάζει αυτό το σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της εταιρείας. Θα διατεθεί στους πρώτους 1.000 πελάτες και στην τιμή των 22.990 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και του περιβαλλοντικό μπόνους του κατασκευαστή όπως αυτό προβλέπεται στην γερμανική αγορά.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τον συνεχή ενθουσιασμό, τη δέσμευση και την υπομονή των πελατών και των θαυμαστών μας και είμαστε εξίσου χαρούμενοι που επιτέλους μπορούμε να δεχτούμε τις παραγγελίες τους», λέει ο καθηγητής Günther Schuh, ιδρυτής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στο Next.e.GO Mobile ΝΑ.

Υπενθυμίζεται πως η e.GO Mobile είναι η εταιρία που θα επενδύσει στην χώρα μας δημιουργώντας έξι χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μετά την υπογραφή μνημονίου με την Ελληνική Κυβέρνηση.