H ειδική έκδοση Paddy Hopkirk του Mini Cooper S αποτίνει φόρο τιμής στον οδηγό και τη νίκη στο Μόντε Κάρλο


Στη Mini θυμούνται ακόμα το θρίαμβο του Paddy Hopkirk στο ράλι Μόντε Κάρλο του 1964.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MINI
  • 23/9/2020

To 1964 σημειώθηκε μια από τις πιο μεγάλες εκπλήξεις στην ιστορία ενός από τα πλέον κλασικά ράλι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αυτό του Μόντε Κάρλο. Η έκπληξη ήταν η νίκη του Paddy Hopkirk πίσω από το τιμόνι ενός Mini, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο, το 1965 και το 1967, με τους Timo Mäkinen και Rauno Aaltonen.

H Mini, μετά από 56 ολόκληρα χρόνια, θυμάται τη μεγάλη τότε επιτυχία και παρουσιάζει την ειδική έκδοση Paddy Hopkirk το σύγχρονου Mini Cooper S. Και μαζί της κάποια νοσταλγικά στοιχεία που παραπέμπουν στον κλασικό πρόγονό του. Στοιχεία όπως η μια μόνο λευκή λωρίδα στο καπό του κατακόκκινου Mini, η οποία φιλοξενεί την υπογραφή του νικητή του Μόντε Κάρλο το 1964 καθώς και ανάγλυφο το “33EJB” που ήταν η πινακίδα του αγωνιστικού του.

Επίσης στις πόρτες υπάρχει το «37» που ήταν το νούμερο του αυτοκινήτου ενώ ένα ειδικό λογότυπο υπάρχει και ψηλά στη μεσαία κολώνα. Ταυτόχρονα τα αρκετά μαύρα στοιχεία στο αμάξωμα -μάσκα, εισαγωγές αέρα, περίγραμμα προβολέων κ.λπ.- δημιουργούν μια ωραία αντίθεση με το κόκκινο. Μαύρες είναι και οι ζάντες των 17 in, ενώ η οροφή λευκή.

Στο εσωτερικό υπάρχει η υπογραφή του Paddy Hopkirk στο ταμπλό, μπροστά από το συνοδηγό, καθώς και το πλήρες όνομα του οδηγού στα μαρσπιέ. Κινητήρας, όπως άλλωστε σε όλα το Cooper S, είναι ο turbo των 2.0 lt με τους 192 ίππους και τα 281 Nm.