Η εξέλιξη του νέου hypercar της Mercedes περνά μέσα από προσομοιωτή (Video)


H Mercedes-AMG One βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξής της το οποίο περιλαμβάνει πολλές δοκιμές και σε έναν τεχνολογικά προηγμένο προσομοιωτή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/12/2020

Η Mercedes-AMG παρουσίασε το hypercar One το 2017, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ως πρωτότυπο, το Project One (όπως ονομαζόταν) προμήνυε ένα όχημα με τεχνολογία υβριδικής διάταξης από τη Formula 1 και με κορυφαίες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά. 

Η διαδικασία εξέλιξής του, ωστόσο, καθυστέρησε τόσο εξαιτίας κάποιωνθεμάτων που προέκυψαν με τον κινητήρα -συγκεκριμένα με την προσαρμογή του τρόπου απόδοσης της ροπής στον χαρακτήρα του οχήματος, δηλαδή να αποδίδεται από περίπου τις 1.200 rpm-, αλλά και λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Όμως, οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας συνεχίζουν τις δοκιμές τόσο στην πίστα όσο και μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου προσομοιωτή.

Αυτός αποτελείται από το κόκπιτ του οχήματος και μια οθόνη εννέα μέτρων ανάλυσης 4Κ στην οποία προβάλλονται με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια περιβάλλοντα σε πόλη, σε αυτοκινητόδρομο ή σε κάποια πίστα.

Μάλιστα, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου διαδραματίζει η επιλογή δοκιμής στην πίστα του Nürburgring Nordschleife, στην οποία η Mercedes-AMG One πρόκειται να προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ χρόνου για όχημα παραγωγής (το οποίο εσχάτως κατέχει η Mercedes-AMG GT Black Series).

O Valtteri Bottas εμπρός από τη Mercedes-AMG One.
O Valtteri Bottas εμπρός από τη Mercedes-AMG One.

Πρόσφατα, ο Maro Engel, οδηγός στο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής με Mercedes-AMG GT3, έκανε μερικούς γύρους στον προσομοιωτή, στο περιβάλλον της πίστας του Nürburgring Nordschleife.

Όπως δήλωσε, εντυπωσιάστηκε από την οδική συμπεριφορά της One και την ταχύτητα που αναπτύσσει στη μεγάλη ευθεία αυτής, σε σχέση με το αγωνιστικό όχημά του. Όπως έχει ανακοινωθεί, η Mercedes-AMG πρόκειται να αρχίσει τις παραδόσεις του νέου hypercar μοντέλου εντός του 2021.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει τον χωρητικότητας 1,6 λίτρων V6 κινητήρα που προέρχεται από το μονοθέσιο της στη Formula 1 με τον οποίο κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών στο θεσμό το 2017 και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Θα είναι τετρακίνητο και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του θα φτάνει τους 1.200 ίππους.