Η έκθεση “Past to the Future” της Mercedes-Benz Ελλάς στο Golden Hall


H Mercedes-Benz Ελλάς εγκαινίασε την έκθεση την οποία ονομάζει «Past to the Future» με σκοπό να θυμίσει και να τονίσει την ιστορία της αλλά και να προϊδεάσει για το μέλλον της αυτοκίνησης, όπως το οραματίζονται οι άνθρωποί της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΊΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/5/2022

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η Mercedes-Benz είναι «ο εφευρέτης του αυτοκινήτου», κάτι που έχει ιστορική βάση. Φέροντας αυτόν τον τίτλο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί διαρκώς να δίνει τεχνολογικές λύσεις οι οποίες πάντα καθόριζαν (και καθορίζουν) την πορεία που ακολουθεί ο συγκεκριμένος βιομηχανικός κλάδος.

Αυτή η παρακαταθήκη άρχισε να δημιουργείται από το 1883 με την ίδρυση της εταιρείας και από το 1886 με τη παρουσίαση του τρίτροχου Patent-Motorwagen από τον Carl Benz (όπως προτιμούσε ο ίδιος να γράφει το μικρό του όνομα).

Αποτελεί το σημαντικότερο (άυλο) περιουσιακό στοιχείο της και αυτή θέλησαν να θυμίσουν στο ελληνικό κοινό τα στελέχη τής Mercedes-Benz Ελλάς. Έτσι, διοργάνωσαν την έκθεση με τίτλο «Past to the Future» στον χώρο του εμπορικού κέντρου «Golden Hall» η οποία θα διαρκέσει ως τις 14 Μαΐου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και όσοι θέλουν να επισκεφτούν την έκθεση μπορούν να το κάνουν από τις 10:00’ π.μ. έως τις 21:00’ μ.μ. 

Οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση των εγκαινίων είχαν την εύκαιρα να δουν από κοντά τα οχήματα της εταιρείας και να διασκεδάσουν με το φαντασμαγορικό σόου που παρουσιάστηκε. Στον χώρο της έκθεσης υπάρχουν ιστορικά και σύγχρονα μοντέλα της Mercedes-Benz, από το αντίγραφο του Patent-Motorwagen μέχρι τις νέες Mercedes-Maybach GLS, Mercedes-AMG SL, όπως και τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες EQB, EQE και EQS, τη «ναυαρχίδα» των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας.

Επιπλέον, οι επισκέπτες της έκθεσης «Past to the Future» έχουν τη δυνατότητα να μάθουν λεπτομέρειες για την ιστορία της Mercedes-Benz με διαδραστικό τρόπο, σκανάροντας με το κινητό τηλέφωνο τους κωδικούς QR και μαθαίνοντας πληροφορίες για  σημαντικά πρόσωπα, γεγονότα και μοντέλα της εταιρείας.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό συμμετέχουν αυτόματα σε ηλεκτρονική κλήρωση για να κερδίσουν δώρα από τη Mercedes-Benz Ελλάς, ενώ επίσης μπορούν να συμμετέχουν στο «Mercedes-Benz Quiz», ένα διαδραστικό παιχνίδι με ερωτήσεις που αφορούν στον κατασκευαστή πολυτελών οχημάτων.

Ο κ. Γιάννης Καλλίγερος (φωτογραφία), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε σχετικά: «Η Mercedes-Benz, ο εφευρέτης της αυτοκίνησης έχει ιστορία στο να γράφει ιστορία, δημιουργώντας αυτοκίνητα και αναπτύσσοντας τεχνολογίες που αφήνουν το σημάδι τους στον χρόνο

» Εδώ και 136 χρόνια, το πάθος της εταιρείας να καινοτομεί και να εξελίσσεται παραμένει αμείωτο και αυτό αποτυπώνεται με σαφήνεια στην Έκθεση “Past To The Future” που όλοι εμείς στη Mercedes-Benz Ελλάς οργανώσαμε για το ελληνικό κοινό.

»Ένα ταξίδι από το πρώτο αυτοκίνητο που εφηύρε ο Carl Benz, το 1886, και έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε εδώ, στο σήμερα με ολοκαίνουρια μοντέλα που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας έως το μέλλον, με τις ανατρεπτικές ιδέες της μάρκας για την αυτοκίνηση. Διότι, για τη Mercedes-Benz, η διαρκής αναζήτηση και πραγματοποίηση νέων ιδεών υπήρξε πάντα η κινητήριος δύναμη για τα μεγάλα επιτεύγματά της».