Η «ελληνική» BMW των 2 εκατομμυρίων ευρώ


Η άγνωστη στους πολλούς ιστορία της BMW 507 με το ελληνικό παρελθόν έρχεται και πάλι στο φως της επικαιρότητας με αφορμή την ολοκλήρωση της δημοπράτησή της.

  • 16/10/2020

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας ήρθε ξανά η λευκή BMW 507 Roadster με το ελληνικό παρελθόν και την ανέγγιχτη από τον χρόνο γοητεία.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο που είχε στην κατοχή της η πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας και ειδικότερο ο Κωνσταντίνος ο δεύτερος και ένα από τα μόλις 252 αντίτυπα της BMW 507 Roadster που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1956 και 1959.

To αυτοκίνητο μετά και τα βασιλικά του καθήκοντα, παρέμεινε στην Ελλάδα έως και το 1989, ωστόσο, στη συνέχεια μετανάστευσε στη Γερμανία όπου και αποκαταστάθηκε πλήρως στις αρχές τις δεκαετίες του 1990.

Μάλιστα, η διαδικασία της ανακατασκευής του κόστισε στο νέο ιδιοκτήτη του ένα σεβαστό ποσό με συνολικά έξι ψηφία. Κατά τη διάρκεια της αναπαλαίωσης, το χρώμα του αμαξώματος έγινε και πάλι λευκό -από ασημί- και οι επενδύσεις των καθισμάτων έγιναν μπλε ώστε να ταιριάζουμε με την υφασμάτινη οροφή.

Στην βασιλική προίκα του αυτοκινήτου ανήκει η χαρακτηριστική πινακίδα του αυτοκινήτου με το νούμερο 36, το ξύλινο τιμόνι της Nardi και το ραδιόφωνο της Becker.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά την αποκατάσταση του αυτοκινήτου, η βασιλική BMW 507 άλλαξε και πάλι χέρια, με τον νέο ιδιοκτήτη να καταβάλλει σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Bonhams, δύο εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα το ποσό αυτό απέχει και μάλιστα σημαντικά από τα σχεδόν 4,5 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησης της BMW 507 Roadster του John Surtees το καλοκαίρι του 2018.

Για την ιστορία και μόνο, να σημειώσουμε ότι η BMW 507 Roadster εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 3,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους επιτρέποντας στο βαυαρικό τετράτροχο να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 11 δευτερόλεπτα.

Μεταξύ των άλλων διασημοτήτων, που απέκτησαν την εμβληματική BMW 507 ήταν και ο Elvis Prisley.