Η εντυπωσιακή Alpina B4 Gran Coupe μπαίνει σε κλήρωση για μόλις 4 τυχερούς (photos)


Η Alpina B4 Gran Coupe ετοιμάζεται να πάρει θέση στην αγορά της Ιαπωνίας, με τον εισαγωγέα να εξασφαλίζει μόλις 4 μονάδες που θα διατεθούν μετά από κλήρωση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALPINA
  • 26/12/2022

Η Alpina φέρνει την B4 Gran Coupe στην αγορά της Ιαπωνίας, μετά την κυκλοφορία της σε άλλες σημαντικές αγορές νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Λίγοι είναι αυτοί που θα καταφέρουν να αποκτήσουν μία μονάδα, καθώς η αντιπροσωπεία που είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή τους, σκοπεύει να φέρει μόλις 4 μονάδες.

Καθεμιά από τις B4 Gran Coupe, ή, ανεπίσημα, της BMW M4 Gran Coupe, θα είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες. Οι τροχοί θα φέρουν τρία διαφορετικά σχέδια, σε ανθρακί, μαύρο και χρυσό χρώμα, συμπληρώνοντας το εντυπωσιακό λουκ που προσφέρουν οι δύο χρωματισμοί στους οποίους θα είναι διαθέσιμο το μοντέλο: Fire Orange (πορτοκαλί) και Frozen Black Metallic (μαύρο).

Πιο συγκεκριμένα, δύο μονάδες είναι βαμμένες πορτοκαλί, η μία με τους χρυσούς τροχούς, και το τιμόνι στην αριστερή μεριά του αυτοκινήτου, και η άλλη με τις μαύρες ζάντες 20 ιντσών, και το τιμόνιστη δεξιά μεριά, όπως συνηθίζεται στην αγορά της Ιαπωνίας. Τα άλλα δύο οχήματα που θα είναι διαθέσιμα στην ιαπωνική αγορά, φέρουν τον μαύρο χρωματισμό Frozen Black Metallic στο αμάξωμά τους, με τις μαύρες ζάντες να αντικαθιστώνται από ένα σετ τροχών σε ανθρακί χρώμα.

Στο εσωτερικό τους, όλες οι B4 Gran Coupe έχουν σχεδιαστεί με τον ίδιο τρόπο: καθίσματα ντυμένα με μαύροδέρμα Merino, πατάκια Velor, τιμόνι με επένδυση από ύφασμα Alcantara, λεπτομέρειες από μαύρο ξύλο και διάφορα στοιχεία που μαρτυρούν ότι πρόκειται για ένα μοντέλο της Alpina.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας κινητήρας straight-six χωρητικότητας 3,0 L που προσφέρει στο όχημα των Γερμανών 495 PS και 729 Nm ροπής, και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 8 σχέσεις. Το sprint των 0-100 km/h γίνεται σε μόλις 3,7 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 301 km/h.

Η απόκτηση μιας εκ των τεσσάρων Alpina B4 Gran Coupe είναι -προφανώς- κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αφού η Nicole Automobiles, η οποία είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή των μονάδων στην Ιαπωνία, θα επιλέξει τους τυχερούς αγοραστές μέσω κλήρωσης.