Η εντυπωσιακή De Tomaso Pantera από το Fast & Furious βγαίνει στο σφυρί (video)


Θυμηθείτε την επική σκηνή από το Fast Five που κόστισε στην παραγωγή 25 εκατ. δολάρια και «πρωταγωνιστεί» η De Tomaso Pantera.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Barrett-Jackson
  • 25/5/2023

Η δέκατη ταινία του δημοφιλούς franchise ταινιών Fast & Furious κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, με πολλά εντυπωσιακά και θρυλικά αυτοκίνητα να εμφανίζονται στη μεγάλη οθόνη. Κάθε ταινία της σειράς αποτελεί μία γιορτή της αυτοκίνησης, καθώς από αυτές παρελαύνουν κάθε φορά μερικά από τα πιο ακραία και εμβληματικά δείγματα του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για το Fast X, αλλά και για όλες της υπόλοιπες ταινίες του franchise, όπως για παράδειγμα το Fast Five. Για πολλούς, είναι η καλύτερη ταινία από τις 10 της σειράς, κι όχι αδίκως. Η άκρως εντυπωσιακή σκηνή καταδίωξης-ληστείας ενός τρένου είναι μία από τις καλύτερές της, και ένα από τα οχήματα που συμμετείχαν σε αυτήν μπορεί να γίνει δικό σας.

Πρόκειται για μία De Tomaso Pantera του 1972, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω δημοπρασίας του Barrett-Jackson στο Las Vegas. Είναι το πρώτο όχημα που βγαίνει από το τρένο, μαζί με μία Ford GT40 και μία C2 Corvette Speedster. Η ληστεία απαιτούσε την αφαίρεση ενός ολόκληρου τμήματος του τρένου, η τοποθέτηση μιας τροποποιημένης ράμπας δίπλα σε αυτό, κι η «απαγωγή» της Pantera από το βαγόνι. Λέγεται ότι η συγκεκριμένη σκηνή κόστισε στην παραγωγή 25 εκατ. δολάρια.

Παρόλο που η Pantera δε θεωρείται ως ένας από τους θρύλους της αυτοκίνησης, είναι σημαντικό κομμάτι της ταινίας. Η αγγελία αναφέρει ότι η Universal Studios την αγόρασε το 2013, κι έκτοτε έχει περάσει από συντηρήσεις, προκειμένου να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή της. Διατηρούνται όλες οι προσθήκες που είχαν γίνει για τα γυρίσματα, όπως για παράδειγμα ο εξοπλισμός ασφαλείας.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει κι ο αυθεντικός της Cleveland 351 κινητήρας V8, όπως κι η εισαγωγή αέρα Edelbrock και το καρμπυρατέρ Carter. Συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, το οποίο διοχετεύει την ισχύ στους πίσω τροχούς.