Η επένδυση της Next.e.GO στην Ελλάδα - Έξι χιλιάδες οι νέες θέσεις εργασίας


Οι λεπτομέρειες της επένδυσης η οποία φιλοδοξεί να επαναφέρει την Ελλάδα στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας έγιναν γνωστές σήμερα στο πλαίσιο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας της Ελληνική Κυβέρνηση με την Next.e.GO.

  • 16/12/2020

Στη υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση και η Next.e.GO με σκοπό τη δημιουργία μιας κατασκευαστικής μονάδας ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη χώρα μας.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης, όπως άλλωστε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της Next.e.GO το παρόν έδωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ND Group Ali Vezvaei και ο επικεφαλής της Next.e.GO Mobile SE Ulrich Hermann.  

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τον υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία κ. Κώστα Φραγκογιάννη, η συμφωνία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες και οι κατασκευή του εργοστασίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η μονάδα παραγωγής της Next.e.GO θα δημιουργήσει συνολικά 6.000 νέες θέσεις εργασίας εκ των οποίων οι 1.000 θα είναι άμεσες και οι 5.000 έμμεσες. 

Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου θα είναι 30.000 μονάδες ετησίως με την προοπτική να φτάσει έως και τις 40.000 μονάδες, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ΜέσηςΑνατολής.

Το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οι εξαιρετικά προηγμένοι μέθοδοι παραγωγής θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του εργοστασίου της Next.e.GO στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα πρόκειται να πλαισιωθεί από ένα κέντρο έρευνας και εξέλιξης τεχνολογιών σχετικών με την ηλεκτροκίνηση και την αυτοκίνηση συνολικότερα.

Στη βιωσημότητα του project και τη συμβολή του στον μετασχηματισμό της αστικής κινητικότητας στάθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ND Group Ali Vezvaei και ο επικεφαλής της Next.e.GO Mobile SE Ulrich Hermann, προαναγγέλοντας τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος και μιας ψηφιακής πλατφόρμας που θα κληθεί να υποστηρίξει τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε το γεγονός ότι η Ελλάδα επιστρέφει στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα μετά από σχεδόν 40 χρόνια και πρόκειται να εργαστεί σκληρά ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Το ύψος της αρχικής επένδυσης θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μένει να επιλεχθεί και η τοποθεσία που θα φιλοξενήσει την μονάδα παραγωγής της Next.e.GO στη Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Next.e.Go Mobile SE: Από την χρεωκοπία στην κατασκευή του πρώτου made in Greece ηλεκτρικού αυτοκινήτου