Η επετειακή Porsche 911 για τα 50 χρόνια της Porsche Design (Video)


H Porsche γιορτάζει τα 50 χρόνια της Porsche Design με μία ειδική συλλεκτική έκδοση της 911 αφιερωμένη στην σημαντική επέτειο. Η 911 Porsche Design 50th Anniversary Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 750 αντίτυπα.

  • 20/1/2022

Η Porsche Design συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και η γερμανική εταιρεία θέλοντας να γιορτάσει την επέτειο του παραρτήματος της που ειδικεύεται στα εμπορικά προϊόντα το σήμα και την αισθητική της δημιούργησε μία ειδική συλλεκτική έκδοση της 911.

Η 911 Porsche Design 50th Anniversary Edition θα κατασκευαστεί και θα διατεθεί σε μόλις 750 αντίτυπα και βασίζεται στην 911 Targa 4 GTS. Έχει όπως είναι αναμενόμενο πολλά χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες που αποτίουν φόρο τιμής στα σχέδια του Ferdinand Porsche.

Η 911 Porsche Design 50th Anniversary Edition είναι βαμμένη σε μαύρο εξωτερικό χρώμα ή προαιρετικά σε Jet Back Metallic, που ήταν το χρώμα του Chronograph I, του πρώτου προϊόντος της Porsche Design πριν από ακριβώς μισό αιώνα. Η χαρακτηριστική μεταλλική μπάρα της έκδοσης Targa είναι βαμμένη στο χρώμα Platinum, ενώ στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένη και η διακοσμητική μεμβράνη της Porsche Design στις πόρτες.

Η περιορισμένης παραγωγής 911 έχει τους ίδιους τροχούς με την 911 Turbo S, με ζάντες 20 και 21 ιντσών εμπρός και πίσω, βαμμένες σε Platinum χρώμα με σατινέ φινίρισμα. Οι δαγκάνες των φρένων είναι βαμμένες και αυτές σε μαύρο γυαλιστερό χρωματισμό, όπως και τα κύρια χαρακτηριστικά του στάνταρ πακέτου Sport Design. Η ειδική έκδοση διαθέτει επίσης ένα αποκλειστικό σήμα «Porsche Design 50th Anniversary Edition» στο κάλυμμα του κινητήρα στο πίσω μέρος, ενώ μαύρο είναι και το λογότυπο 911.

Στο εσωτερικό

Στην καμπίνα τα εμπρός καθίσματα έχουν ντυθεί με την επένδυση Sport-Tex με ιδιαίτερα δερμάτινα φιλέτα σε μαύρο χρώμα και ραφές Slate Grey. Τα κεντρικά πάνελ των καθισμάτων Adaptive Sports Seat Plus έχουν κλασικό σχέδιο, σε μαύρο/γκρι χρωματισμό, ενώ διαθέτουν ηλεκτρική ρύθμιση 18 κατευθύνσεων. Στο βασικό επίσης εξοπλισμό περιλαμβάνονται το Sport Chrono Package και το Porsche Design Subsecond ρολόι στο ταμπλό, στο οποίο ο μικρός δείκτης είναι βαμμένος σε κόκκινο χρώμα, όπως στον Chronograph I του 1972.

Επιπλέον, το τιμόνι φέρει την γκρι ραφή Slate Grey στη θέση 12. Τα προσκέφαλα έχουν τυπωμένο ανάγλυφο το λογότυπο «Porsche Design 50th Anniversary», το οποίο υπάρχει και στα αλουμινένια μαρπιέ.

Κάτω από το... πίσω καπό

Όπως και η 911 Targa 4 GTS στην οποία βασίζεται, και αυτή η επετειακή έκδοση εξοπλίζεται με τον 3λιτρο τούρμπο boxer κινητήρα που αποδίδει 480 ίππους και ροπή 570 Nm. Ως εναλλακτική λύση στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων, διατίθεται ένα χειροκίνητο κιβώτιο 7 ταχυτήτων με μικρότερου μεγέθους επιλογέα και πολύ μικρές διαδρομές.

Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση Porsche Active Suspension Management είναι στάνταρ, ενώ τα φρένα προέρχονται από την 911 Turbo.

Μάλιστα, ταυτόχρονα με την 911 Edition 50Y Porsche Design, η φίρμα επαναλανσάρει το ξεχωριστό ρολόι της ιστορίας της με έναν χρονογράφο που αποτίει φόρο τιμής στον αρχέτυπο Chronograph I του 1972.

Τέλος, με τον εορτασμό των 50 χρόνων της Porsche Design, η νέα και ειδική έκδοση 911 Edition 50Y Porsche Design έδωσε πολλά από τα στιλιστικά στοιχεία της σε μία κλασική 911 S 2.4 Targa του 1972, την οποία και ανακατασκεύασε η Porsche.