Η επιλογή που είχες συνηθίσει, αλλά δε θα βρεις στο νέο Subaru Impreza


Άλλο ένα κάστρο έπεσε: η Subaru δεν προσφέρει το νέο Impreza με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων - Δείτε την εναλλακτική που υπάρχει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SUBARU
  • 20/11/2022

Είναι σταθερή η τάση των αυτοκινητοβιομηχανιών να απομακρύνονται σταδιακά από τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, επιλέγοντας ολοένα και περισσότερο αυτόματα κιβώτια. Συχνά, βέβαια, δίνουν τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών, με την ύπαρξη paddles πίσω από το τιμόνι.

Η Subaru υπήρξε μία από τις λίγες εταιρείες που επέμεναν στην πώληση των μοντέλων της με χειροκίνητα κιβώτια, στο Outback και το Forester, αλλά και στο WRX.

Ωστόσο, το νέο Impreza έρχεται με CVT κιβώτιο, με paddles στο τιμόνι, που επιτρέπουν στον οδηγό να ελέγχει τη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου, επιλέγοντας ο ίδιος οποιαδήποτε από τις 8 διαθέσιμες σχέσεις επιθυμεί.

Το site Road and Track, μάλιστα, ζήτησε το σχόλιο της Subaru, με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Jessica Tullman, να αναφέρει απλά πως «το νέο μοντέλο έρχεται μόνο με CVT σε όλες τις εκδόσεις». Επιπλέον, οι Αμερικανοί «έχασαν» και τη sedan έκδοση, που ήταν διαθέσιμη στη δική τους αγορά μέχρι σήμερα.

Τουλάχιστον το Impreza συνεχίζει να διαθέτει στάνταρ τετρακίνηση, αφού εξοπλίζεται με το γνωστό Symmetrical All-Wheel Drive σύστημα, το οποίο είναι αναβαθμισμένο.

Κάπως έτσι, ακόμη ένα «παραδοσιακό» μοντέλο αφαιρεί την επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου, στερώντας τη συγκεκριμένη «ευχαρίστηση» από όσους εξακολουθούν να θεωρούν ότι η παραδοσιακή αλλαγή σχέσεων συνεισφέρει στην οδηγική απόλαυση.