H επόμενη Jaguar XK θα είναι τετραθέσια


Λόγω της εξαιρετικής εμπορικής πορείας που διαγράφει η F-Type η βρετανική φίρμα θα χρησιμοποιήσει το σπορ μοντέλο της ως βάση και για τη νέα XK.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/5/2018

Από την στιγμή που η πανέμορφη κουπέ F-Type έχει χώρο μόνο για δύο επιβάτες στην Jaguar πιθανότητα θα προχωρήσουν στην παραγωγή ενός πιο πρακτικού μοντέλου με τέσσερις θέσεις. Έτσι οι πρώτες πληροφορίες συγκλίνουν σε μία νέα γενιά XK που θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη της F-Type αλλά θα έχει σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις αμαξώματος και μεταξονίου ώστε να διαμορφωθεί μία διάταξη 2+2.

Και οι κινητήρες θα προέρχονται από την F-Type με αποτέλεσμα η νέα XK να έχει κάτω από το καπό της τους τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους βενζίνης. Στην βάση θα βρίσκεται ο turbo δίλιτρος με τα 300 άλογα ενώ στην κορυφή της γκάμας θα τοποθετείται η δεδομένη έκδοση SVR με τον πεντάλιτρο V8 και κοντά στα 600 PS.

Φήμες κάνουν λόγο ακόμη και για plug-in υβριδική έκδοση αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε εικασία μιας και η νέα γενιά XK δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2018.