Η επόμενη Mercedes-AMG δεν θα έχει έναν V8


Φήμες θέλουν την γερμανική εταιρία να αντικαθιστά τον V8 με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο των μικρότερων AMG.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/10/2019

Η επόμενη C63 AMG θα παρουσιαστεί σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα και οι πρώτες πληροφορίες από βρετανικά περιοδικά αναφέρουν πως στην θέση του V8 θα υπάρχει ένας υβριδοποιημένος τετρακύλινδρος κινητήρας. Και αν υποψιάζεστε κάτι, πέσατε μέσα διότι μιλάμε για τον δίλιτρο M139 της A 45 και CLA 45 που στις S αποδίδει 421 PS.

Ο οποίος θα υποβαστάζεται από ένα υβριδικό σύστημα ώστε η ισχύς του να είναι κοντά στα 500 άλογα και η C63 AMG να συνεχίζει επάξια απέναντι στα Audi RS4 και BMW M3. Το ποιο πιθανό είναι να μην υιοθετηθεί κάποιο βαρύ υβριδικό σύστημα αλλά ένα mild-hybrid που υπάρχει έτοιμο από την CLS 53 με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο.

Πρακτικά αυτό το σύστημα θα μπορούσε να δώσει περίπου 25 άλογα παραπάνω ώστε η ισχύς να φτάνει αυτή του V8. Έτσι, το εξελιγμένο σύστημα EQ Boost θα μπορούσε να κουμπώσει στον δίλιτρο τετρακύλινδρο και σε συνδυασμό με το νέο MCT Speedshift αυτόματο κιβώτιο με τις 9 σχέσεις. Ακόμη δεν έχει παρθεί η απόφαση αλλά στο κυνήγι για την μείωση του CO2 πιο βολικός ακούγεται ένας τετρακύλινδρος παρά ένας V8.